Незабаром українцям доведеться зіткнутися з подорожчанням деяких продуктів

У 2021 році українці зможуть поспостерігати чергове підвищення цін на продукти харчування. Про це інформаційному порталу "РБК-Україна"розповів провідний аналітик однієї з консалтингових компаній Неля Онищенко.

За її словами, подорожчання продуктів-це в цілому тенденція поточного року, оскільки, якщо відстежити динаміку, то можна з'ясувати, що цінники підвищили практично на всі категорії товарів. Найменший середньомісячний приріст в ціні спостерігався у пшона — на 0,8 відсотка, а найактивніше в цьому році дорожчають масло і цукор-приблизно на 8 відсотків на місяць. Причиною зміни цін є такі фактори як сезонності виробництва, вартість сировини і комбікормів, а також скорочення поголів'я худоби.

Найвідчутніше ці фактори впливали саме на продукти тваринного походження, і, що сумно, тенденції до зниження цін в країні поки що немає. За цей рік скоротилося виробництво м'яса, за винятком свинини, молока і яєць. З січня по травень поточного року виробництво цих продуктів скоротилося на 3-4 відсотки. При цьому поголів'я худоби та птиці продовжує знижуватися, а значить, і приводу змінюватися цінам також не буде.

Крім того, гостро українці відчули і подорожчання соняшникової олії, і, що характерно, восени українців чекає ще одне радикальне подорожчання — на 25-30 відсотків. Причиною зльоту ціни також є сировина. Як і говорилося вище, в середньому за місяць соняшникова олія на прилавках з початку цього року дорожчала на 8 відсотків.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли про нововведення на дорозі.

Популярні новини зараз

Не натягніть у хату біду: що ні в якому разі не можна робити в Страсну п'ятницю

У таку оселедець ви точно закохаєтеся: рецепт оселедця, маринованого в томатному соусі з цибулею та родзинками

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Не випробовуйте долю: яку молитву читають перед випіканням паски

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, що потрібно робити, якщо їм видали не ту пенсію.

Також "Hyser" писав, що у Німеччині розбився літак з пасажирами.