Опалювальний сезон почався зовсім недавно, а в українців вже велика кількість питань до нього

У 2021 році старт опалювального сезону був на межі зриву і, навіть розпочавшись, у великої кількості українців досі проблеми з опаленням. Наприклад, деяким українцям довго не подають опалення або вимагають плату за ледве теплі батареї. Про це повідомив інформаційний портал "OBOZREVATEL".

Повідомляється, що опалювальний сезон в Україні почався досить нерівномірно. Першими містами, в будинках яких з'явилося тепло стали Львів, Харків і Луцьк. Там опалення включили ще 12 жовтня. Варто відзначити, що в цьому році газ коштує не мало, так що ТКЕ у всіх містах намагаються максимально економити.

Згідно з нормативом тепло має почати подаватися, коли середньоденна температура протягом трьох днів не перевищує 8 градусів тепла, у зв'язку з чим у столиці опалення включили 23 жовтня, а в Запоріжжі та Маріуполі — 25 числа. В Одесі опалення не дали досі, як і в кількох інших містах.

Експерти заявляють, що у міської влади немає проблем з технічною підготовкою до опалювального сезону, проте незважаючи на підготовчі роботи при старті системи завжди будуть окремі проблеми через зношені мережі.

Найпоширенішими причинами, за якими в будинку може не бути опалення це або відкладений старт опалювального сезону через високу температуру, або через поетапного з'єднання будинків, через якого тепло до Вашого будинку просто не дійшло, або проблеми з обладнанням і мережами.

Популярні новини зараз

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Як без проблем позбутися слимаків на городі: секрет, про який ви точно не знали

Капуста і навіть кава: як незвичайно та красиво пофарбувати яйця на Великдень

Не гайте часу: що потрібно обов'язково зробити, якщо вкусив кліщ

Показати ще

Якщо ж тепло подали, але в квартирі холодно, може статися таке, що ТКЕ витребує з людини, яка кілька тижнів сиділа в холодній квартирі кілька тисяч гривень. У подібних ситуаціях низьку температуру в квартирі потрібно фіксувати комісійно.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні зміняться ціни на світло.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що боржникам по комунальних виплатах дали пораду.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, якої категорії українців підвищать субсидії.