У Черкаській області від удару блискавки загинули дві людини

Вже не перший день погода в Україні б'є рекорди як температурні, так і за кількістю опадів. У деяких регіонах спостерігалися сильні зливи з грозами. За останні дні сталося кілька випадків, коли від удару блискавки страждали люди, так останній стався 27 червня. Про це інформує "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф"в Facebook.

Гроза звичне для всіх явище, тому багато хто забуває про небезпеку і нехтують правилами поведінки під час негоди. Як виявилося зовсім даремно. Так, у неділю, 27 червня на Черкащині в селі Софіївка блискавка вдарила в дерево під яким знаходилося три людини. Відзначається, що люди відпочивали біля водойми, а незабаром їх застала негода. Відпочивальники вирішили сховатися від грози під деревом.

В результаті події загинули дві людини: жінка близько 55 років і 23-річний хлопець. Ще одній 46-річній жінці вдалося вижити. Її з електротравмами госпіталізували в міську лікарню. Повідомляється, що постраждала перебуває в стані.

Варто відзначити, що під час грози слід дотримуватися деяких правил, зокрема не можна ховатися під високими деревами, оскільки під ними ризик удару блискавки підвищується. Також під час грози не можна купатися, а перебуваючи на відкритій місцевості, наприклад, в полі, потрібно знайти якесь поглиблення і перечекати там негоду. Справа в тому, що блискавка завжди б'є у вищу точку, тому важливо пам'ятати про це, потрапивши під грозу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики розповіли, якою буде погода в Україні в липні: буде смажити ще сильніше.

Також наш портал інформував, що негода рознесла Історичні вулички культурної столиці України.

Популярні новини зараз

Ви збиратимете часник відрами: що потрібно розкидати по грядці для багатого врожаю

Цього року черешня здивує вас урожаєм: як правильно її підгодувати, щоб гілки ломилися від ягід

Перець буде гірким і зморщеним: чим його в жодному разі не можна удобрювати

Секрет польських господарок: для чого в холодильник потрібно обов'язково покласти цукор

Показати ще

Нагадаємо, що синоптики попередили українців про аномально високі температури цього літа.