Медики попередили про небезпечні властивості малини

Літо в самому розпалі, а значить почався сезон улюблених багатьма ягод, зокрема малини. Плоди малини дуже корисні для людського організму, адже містять багато корисних вітамінів і навіть надає цілющий ефект. Але в той же час в деяких випадках малина небезпечна. Лікарі розповіли, кому краще відмовитися від вживання цієї ягоди. Про це пише 24tv.ua.

Малина багата на вітаміни А, групи B, С, РР, бета-ситостері, а також саліцилову кислоту, яка має жарознижуючі властивості. Ця ягода використовується навіть при лікуванні ряду захворювань, зокрема гіпертонії, недокрів'я і атеросклерозу. Також малина корисна для людей, які мають проблеми зі шлунком.

Фахівці виділяють ще кілька неймовірних властивостей малини. Так, ця ягода здатна підтримати тонус шкіри, омолодити і вирівняти колір шкіри. Також її можна сміливо вживати навіть тим, хто дотримується дієти, адже в 100 грамах ягоди міститься всього 41 калорія.

Фолієва кислота, яка міститься в Малині, допомагає жінці завагітніти і виносити здорову дитину. Також листя малини містять речовини стимулюють роботу мускулатури кишечника і матки. Крім того, експерти рекомендують напої з малини при депресіях, а також для поліпшення сну.

Але незважаючи на всі свої корисні властивості малина в деяких випадках становить небезпеку. Вживання цієї ягоди у великих кількостях може викликати алергічну реакцію. Також відмовитися від малини слід людям страждають від гастриту, виразки і проблем з кишково-шлунковим трактом. Лікарі відзначають, що малина може спровокувати загострення цих захворювань.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які провокують розвиток целюліту.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

Також наш портал інформував, що експерти розкрили секрет, як можна уникнути старіння і продовжити життя мінімум на 10 років.

Нагадаємо, що лікарі назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.