Стало відомо, що на території України почнуться масштабні перевірки для людей, які отримують соціальну допомогу. На офіційному сайті Міністерства соціальної політики виставили законопроект, в якому все детально описано.

Про це повідомляє портал "finance.ua"

Контроль буде проходити таким способом - спеціальний підрозділ буде ходити по квартирах і вивчати, як живуть українці, які претендують на субсидії, або ті, хто їх вже отримує.

При цьому всьому, якщо перевірка не потрапить в квартиру, то з людини автоматично буде знята субсидія. Крім цього, вони зможуть позбавляти субсидій за результатами перевірки.

Також відомо, що різноманітні перевірки – далеко не новинка. Нові, так звані "соціальні рейди", будуть заходити в квартиру до людей, які претендують або вже отримують субсидії. Ці інспектори будуть прямо на місці вивчати, як живуть люди, який у них ремонт, чи є дорогі речі, чи відповідає квартира документам про доходи.

Міністерство підготувало новий законопроект, згідно з яким перевірятимуть не тільки людей з субсидіями, а й осіб, які отримують соціальну допомогу. Йдеться про приватних осіб і дитячих будинках. Повідомляється, що якщо приймуть такий закон, то він увійде в силу з початку наступного року.

Популярні новини зараз

Повернення в СРСР: де на дорогах почнуть з'являтися автобуси-витверезники

І ніякого борошна не потрібно: рецепт дієтичної та смачної піци, яка допоможе схуднути

Перевірте скільки вам заплатять: кому з українців з 1 травня автоматично підвищать пенсії

Як виростити абрикос із кісточки, щоб він шикарно плодоносив і дивував урожаєм

Показати ще

Як повідомив голова адвокатського об'єднання "Кравець і Партнери" Ростислав Кравець, в квартиру можна зайти без дозволу тільки після рішення суду, оскільки квартира є недоторканною.

За словами голови, рівень корупції в країні зростатиме, оскільки люди повинні будуть домовлятися з інспекторами. Вони змушені будуть домовитися, щоб в їхній родині не відібрали соціальну допомогу або субсидію.

Нагадаємо, що українцям розповіли, що з наступного року в країні збільшать розмір пенсійних виплат для громадян.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", в Україні завершили перерахунок субсидій для громадян, які отримували допомогу на оплату комуналки.

Також портал "Hyser" писав, що міністр соцполітики Андрій Рева пояснив, чому затримується процес індексацій субсидій в Україні.