В уряді поділилися інформацією щодо того, коли в Україні включиться опалення

В Україні вже почалася цілком повноцінна осені, а, отже, погода стала досить прохолодною, тому багато українців почали цікавитися тим, як скоро в уряді збираються починати опалювальний період. На це питання дав відповідь інформаційний портал "УНІАН"з посиланням на заяву прес-служби Міністерства розвитку громад і територій.

У відомстві заявили, що опалювальний період в Україні починає після того, як протягом трьох днів середня добова температура повітря становить 8 градусів вище нуля або нижче, а закінчується, відповідно, у разі, якщо протягом трьох днів середня добова температура перевищує 8 градусів тепла.

Варто також відзначити, що рішення про початок і кінець опалювального сезону приймаються виконавчими органами сільських, селищних і міських рад або місцевими держадміністрації в залежності від кліматичних умов, за будівельними нормами і правила, а також за правила технічної експлуатації, санітарного законодавчого та інших документів.

У Мінрегіону заявили про те, що до початку вересня приблизно 80 відсотків регіонів технічно готові до старту опалювального сезону. Мова в даному випадку йде про підготовку будівель, об'єктів водопостачання, а також водопроводу і каналізації. Зазвичай опалювальний сезон в Україні стартує з середини жовтня. У Мінрегіону також заявили про те, що тарифи для населення підвищитися не повинні.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що сім'ї українських чорнобильців обрадували додатковими виплатами.

Популярні новини зараз

Не кожен зможе себе побалувати: якими будуть ціни на овочі та фрукти у травні

Путін уже готовий змінити Шойгу: що відбувається у Кремлі і кого можуть призначити

Як правильно згадувати близьких на Великдень: обов'язково зробіть це, щоб рідні вас почули

Віщі сни на Великдень: в який день вони здійснюються і як їх тлумачити

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні оголошують про новий локдаун.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про можливу зміну податку на заробітну плату.