У найближчі кілька днів в Україні збережеться тепла і суха погода.

За словами заступника начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталії Голені, така погода протримається до 13 вересня, пишуть "Факти". Саме цей період часу, за її словами, можна назвати класичним бабиним літом.

Вночі в країні буде від +9 до +15 градусів Цельсія, а вдень температура прогріється до +20... + 25 градусів. У південних регіонах буде до +28.

З 14 вересня погода зміниться. В цей час з північного заходу переміститься активний атмосферний фронт, який принесе невеликі дощі. З 16 вересня, коли фронт пройде, температура почне знижуватися до +4... +6 градусів.

У п'ятницю, 10 вересня, буде сухо і сонячно. Вдень буде +22... +24 градуси, а на Херсонщині та Миколаєвщині - до +26 градусів Цельсія.

Популярні новини зараз

Перевірте скільки вам заплатять: кому з українців з 1 травня автоматично підвищать пенсії

Не всі про це знають: чому у деяких селах намагаються не висаджувати калину біля будинку

Ви будете хвалитися ними перед усіма знайомими: рецепт листкових пиріжків з рибою та картоплею

Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся

Показати ще

У суботу, 11 вересня, синоптики прогнозують суху і сонячну погоду. Вдень буде від +22 до +25, на Півдні до - +26.

У неділю, 12 вересня, також буде сонячно і сухо. Місцями можливі дощі з грозами. Вдень повітря прогріється до +21... +23 градусів.

У понеділок, 13 вересня, грозові дощі очікуються на Півдні та місцями на Сході. Вдень на Заході +21... +23 градуси. На Півдні - до +25 градусів.

За словами народного синоптика Володимира Деркача, в кінці першої 10-денки температура піде на спад, можливі заморозки на грунті.

"Третя декада трохи порадує теплом, яке буде заходити короткими хвилями, з перервами в 2-3 дні. Бабиним літом це називати не варто", - сказав синоптик.

За його словами, бабине літо прийде в жовтні.

А ось народний синоптик Леонід Горбань прогнозує похолодання в другій декаді вересня. Він каже, що в країну прийдуть дощі.

"На початку третьої десятиденки вересня можливі два-три дні бабиного літа. Холодний, але сухий жовтень порадує тривалим Бабиному влітку в середині місяця і засмутить потім сильними дощами і нічними заморозками. Холоди продовжаться і в листопаді, коли очікуються дощі і ранній сніг", — сказав синоптик.

Раніше Hyser писав про те, коли в країну прийдуть перші екстремальні заморозки.

Також Hyser повідомляв, що в Україну йде циклон "Хермелінда".

Нагадаємо, що в Україну чекає довгоочікувана спека.