Синоптики розповіли, яка погода чекає українців найближчими днями. В Україну прийдуть дощі і грози, так що варто встигнути насолодитися останніми теплими днями.

Останнім часом в Україні встановилася не надто тепла, але комфортна погода без опадів. Втім, за прогнозами синоптиків, таке "бабине літо" триватиме зовсім недовго і незабаром закінчиться. Так що, якщо ви вибирали день для прогулянки на природу, ці вихідні – найкращий момент для такого проведення часу.

11-го і 12-го вересня на більшій території України збережеться суха і тепла погода. Температура повітря прогріється до + 23 + 27 градусів тепла.

Згідно з даними Українського гідрометцентру, дощі і грози прийдуть в Україну з боку окупованого Кримського півострова. Вже 12-го вересня, в неділю, дощі з грозами очікуються в південних областях України. 13-го вересня негода охопить Південні і Західні регіони країни, а 14-го вересня поширитися на всю територію України.

Дощі принесуть з собою і похолодання. Температура повітря в середньому знизиться на кілька градусів. 13-го вересня стовпчики термометрів ще піднімуться вище + 20 градусів, а в деяких областях досягнуть +27. Однак 14-го вересня шквальний вітер з поривами до 7-12 метрів в секунду опустить температуру повітря ще нижче.

Виходячи з дому, не забувайте брати з собою парасольки і дощовики, а також надягати гумові чоботи або інше непромокаюче взуття. Переохолодження і мокрі ноги в цей період загрожують нежиттю і застудою. Так що не зайвим буде подбати про підвищення свого імунітету за допомогою трав'яних чаїв і цитрусових, а також вітамінних комплексів. Також медики рекомендують зробити сезонне щеплення від грипу і вакцинуватися від коронавірусу, нова «хвиля» якого вже прийшла в Україну.

Популярні новини зараз

І ніякого борошна не потрібно: рецепт дієтичної та смачної піци, яка допоможе схуднути

Після такого вас розцілує вся родина: рецепт "ледачого" плову в рукаві з курячими стегнами

Не всі про це знають: чому у деяких селах намагаються не висаджувати калину біля будинку

Просто не відвести очей: як пофарбувати яйця на Великдень за допомогою червоного вина

Показати ще

Як повідомлялося раніше, українцям розповіли, коли в країну прийде справжня осінь. Варто підготуватися.

Hyser також писав, що в Україну йде антициклон "Хермілінда". Синоптики попередили, варто бути напоготові.