Вживання деяких продуктів дуже допомагає людям, що страждають на псоріаз.

Статистика свідчить, що близько 2% населення - як чоловіків, так і жінок - страждають на псоріаз. Це таке захворювання шкіри, яке характеризується червоними твердими плямами з сріблястими лусочками. Поки фахівці не знайшли ліки від цього, але деякі вважають, що іноді дієта при псоріазі може бути дуже навіть ефективною. Про це пише "Lenta.ua".

Лікарі розповіли, споживання яких продуктів лікує псоріаз, фото: YouTube

Асоціація псоріазу у Великобританії виступила із заявою, що немає певного зв'язку з їжею або дієтою, яка підходить всім. Однак якщо внести в свій раціон деякі продукти, які здатні зменшити запалення в організмі, то це може допомогти при псоріазі, тому що при цьому захворюванні якраз йде запальний процес.

Зокрема, мова йде про продукти з високим вмістом омега-3 жирних кислот - жирну рибу серед якої лосось, скумбрія, а також волоські горіхи і лляна олія. Крім цього всім страждаючим на псоріаз рекомендується дотримуватися збалансованої дієти, яка включає в себе багато корисних фруктів і овочів.


Справа в тому, що фрукти і овочі теж мають в своєму складі корисні антиоксиданти або протизапальні сполуки, які потрібні нашій шкіри. Наприклад, корисно вживати темно-зелені листові овочі, такі як капуста, ягоди і кабачки.

Не тільки здорове і правильне харчування, але і фізичні вправи можуть зняти стрес, що, в свою чергу, теж може зменшити симптоми псоріазу.

Раніше "Hyser" писав про те, що був названий напій, який в три рази підвищує ризик інсульту.

Також наш портал повідомляв, що була названа головна помилка у вимірюванні тиску.

Нагадуємо, що були названі продукти, від яких краще позбутися.