За останні п'ять років у світі сталося 11 авіакатастроф за участю повітряних суден Ан-26, розроблених в КБ Антонов. І, схоже, прийшов час їх знімати з експлуатації, так як низка трагедій триває.

Так, стало відомо, що сьогодні, 2 листопада, при зльоті з міжнародного аеропорту Джуби зазнав аварії з подальшим вибухом і пожежею літак Ан-26, який належить місцевій авіакомпанії вантажоперевезень Optimum Aviation. У небі через пожежу спостерігався чорний і густий дим.
Спеціальна комісія почала розслідування обставин трагедії, якою також зацікавилося посольство Росії в Уганді, яке курирує відносини з Південним Суданом.
Ще б пак, за даними директора аеропорту Джуби Кура Куола, серед жертв НП є двоє росіян. Він також повідомив, що вижити в трагедії не вдалося нікому - пілот і чотири члени екіпажу згоріли живцем. Крім росіян жертвами катастрофи також стали троє громадян Південного Судану.
За даними місцевих ЗМІ, вантажний літак авіакомпанії Optimum Aviation прямував у район Мабан в провінції верхній Ніл на півночі країни і перевозив вантаж, в тому числі Паливо. Згідно з попередньою інформацією, причиною аварії могла стати технічна несправність. Відомо лише, що літак звалився незабаром після вильоту далеко від житлових будівель, поблизу злітно-посадкової смуги.
В даний час на місці НП працюють співробітники екстрених служб і представники повітряної гавані.

Відзначимо, що багатоцільовий транспортний літак Ан - 26 підкорює небо з 21 травня 1969 року, коли був здійснений його перший політ під керівництвом командира екіпажу Юрія Миколайовича Кетова. При цьому збройними силами СРСР він експлуатувався з 1975 року. Лайнер створили на базі транспортної модифікації пасажирського літака Ан-24.

Раніше Hyser писав про те, що під Москвою в авіакатастрофі розбилася сімейна пара, романтичне побачення обернулося катастрофою.

Також писали, що у США літак впав на житловий будинок.

Нагадаємо, що у Росії впав літак з парашутистами.