У Німеччині посухи, морози, спека або шторми бувають вкрай рідко. Але 2021-й вніс у розмірене життя німців купу несподіваних природних катаклізмів. Так, днями там жителі насолоджувалися справжніми "зимовими" кадрами посеред літа, а наслідки погодних аномалій досі ліквідують комунальні служби. Тепер цей атмосферний фронт взяв курс на Україну.

Стало відомо, що в середу, 30 червня, в Надвірнянському районі на Івано-Франківщині випав град небувалих розмірів. Про подію, зокрема, розповіла у Facebook Марія Бортничук, показавши крижаний дощ у дворі власного житлового будинку в Биткові.

Як видно з відео буквально за лічені хвилини земля покрилася білим "килимом". Граду було настільки багато, що навіть не було видно землі.

За попередньою інформацією негода пронеслася також у Надвірній, Биткові, Цуцилеві та Переріслі.

Відео небувалої природної аномалії місцеві жителі почали публікувати в соцмережі, показуючи град завбільшки з волоський горіх.

Популярні новини зараз

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Нарешті дочекалися: українці зможуть отримувати доступні квартири за новою програмою

Не притягуйте покійника в будинок: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі, поминаючи рідних та близьких

Показати ще

Відомо, що кілька хвилинний град встиг вибити чималі площі овочевих культур, сильно нашкодив житловому фонду, постраждали сотні будівель і споруд різного призначення.

Зазначимо, що не так давно, 13 Червня, не менш потужний град випав у Кіровоградській області. Так, у селі Великі Трояни він утворив цілі замети, вкривши землю товстим шаром.

До слова, найбільший град, який коли-небудь спостерігався, мав розміри 130 мм і вагу до 1 кг. При цьому зазвичай утворюються крижані кульки у теплу пору року з потужних купчасто-дощових хмар, від міліметра до декількох сантиметрів.

Зазначимо, що франківчанам розслаблятися ніяк не можна, адже сьогодні, 1 липня синоптики знову прогнозують на Франківщині сильні дощі та град. Більш того, очікується, що в басейнах Прута і Дністра рівень води буде підніматися до 1 метра 30 сантиметрів. Так, минулого року під час повеней вода пошкодила 120 водозахисних споруд.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про магнітні бурі в липні.

Також наш портал повідомляв, що синоптики попередили українців про аномально високі температури цього літа.

Нагадавши, як впоратися зі спекою без кондиціонера.