Експерти розповіли українцям про новий мобільний вірус, який загрожує безпеці коштів у банках

Не так давно в магазині додатків Google Play з'явився новий вірус, який здатний викрадати дані банківських карт з мобільних додатків таких банків як "ПриватБанк" з його "Приват24" і Monobank. Про це повідомляє iнформаційний портал "Gsminfo".

Даний вірус називається Vultur, і його особливість полягає в тому, що він здатний зчитувати інформацію з екрану телефону. Виявити даний вірус змогли експерти з кібербезпеки з Нідерландів. Шкідлива програма працює за принципом троянської програми, тобто потрапляє в систему разом з іншою програмою.

Основна мета вірусу-дізнатися інформацію про банківські рахунки, кріптовалютних гаманцях, а також вкрасти дані для входу. При цьому вірус відрізняється від аналогів тим, що він самостійно збирає і аналізує інформацію, а також робить знімки екрану.

Vultur, на відміну від багатьох інших вірусів, досить "розумний", оскільки може визначати, в які дні на карту приходить заробітна плата і активізується саме в цей день. Через це шахраї можуть дуже оперативно знімати з карти тільки прийшли гроші.

Оскільки вірус може потрапити на телефон навіть через офіційний майданчик Google, слід вдатися до додаткових заходів безпеки, таким, як установка антивіруса і його регулярне оновлення.

Популярні новини зараз

Будьте дуже обережні: автомобілістів попередили про неприємності на трасах

Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт курячих рулетів з крабовими паличками та плавленим сиром

Ви збиратимете часник відрами: що потрібно розкидати по грядці для багатого врожаю

Це потрібно зробити найближчим часом: чим підгодувати малину, щоб гілки ломилися від ягід

Показати ще

На жаль ошуканих таким чином людей, через те, що вони не зробили максимум зусиль для захисту своїх даних, банк повертати кошти не буде, а з урахуванням того, що автор вірусу проживає за кордоном, українським правоохоронцям буде вельми проблематично його затримати.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що "ПриватБанк"потрапив у скандал з банкоматами, які не видають гроші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в уряді опублікували список банків, в яких можна отримати пенсії.

Також "Hyser" писав, що у "ПриватБанку" незабаром з'явиться новий серйозний конкурент.