Гасіння пожеж, пошуково-рятувальні операції, охорона водних поверхонь, екологічні місії - що тільки не робить "дітище" ТАНТК імені Берієва з міста Таганрога. Більш того, російський літак-амфібія Бе-200 визнаний Євросоюзом як найбільш ефективний авіаційний засіб пожежогасіння. Саме з цієї причини він опинився в Туреччині, проте щось пішло не так.

Стало відомо, що на півдні Туреччини, у провінції Кахраманмараш, розбився орендований у Росії пожежний літак"Берієв-200". Про це пишуть РосСМИ.

Міноборони РФ вже підтвердило факт трагедії.

"14 серпня 2021 року близько 15:10 (мск) при заході на посадку після виконання завдання з гасіння вогнищ пожежі в Турецькій Республіці в районі н.п. Адана зазнав катастрофи російський літак Бе-200", - розповіли у відомстві.

За офіційними даними, на борту пожежного літака перебували 5 росіян, 1 співробітник Головного управління лісового господарства Туреччини і 2 співробітники турецької авіаційної асоціації. За попередніми даними, на борту літака, що зазнав аварії, міг бути легенда російської авіації Євген Кузнєцов.

На даний момент причини аварії і доля членів екіпажу залишаються невідомими, проте ймовірність того, що хоч хтось вижив-мінімальна.

Популярні новини зараз

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

"Приховуйте всі могили": у Росії заборонили ховати військових, яких привезли з України

Показати ще

На місце інциденту вже направлений пошуково-рятувальний загін. Крім того, розбиратися з причинами аварії має намір і російська сторона, тому в Туреччину негайно вилетіла комісія оборонного відомства Росії.

У мережі з'явилося відео аварії пожежного літака Бе-200. Так, напрошується висновок, що літак зазнав аварії при заході на посадку. На відео видно, як він наближається до гір, а потім зникає у спалаху вогню і стовпі диму.

Відзначимо, що цей літак був орендований в Росії управлінням лісового господарства Туреччини для боротьби з лісовими пожежами, які почалися 28 липня і тривали 15 днів.

Керівництво країни не раз говорило, що це були найсильніші лісові пожежі, які Туреччина бачила за всю історію існування.

Раніше Hyser писав, що у Туреччині сталася ДТП за участю автобуса: загинули 15 осіб, 17 отримали поранення.

Крім того, наш портал повідомляв, що під Києвом сталася ДТП за участю фури, в якій загинула дитина.

Нагадаємо, в Одесі сталася масштабна пожежа, яку гасило понад вісімдесят рятувальників.