В акваторії Кременчуцького водосховища в районі центрального пляжу села Благодатного була виявлена риба, заражена хробаками-паразитами.

Особливо її виявилося багато в районі міста Черкаси, повідомляє Черкаський рибоохоронний патруль у своєму Facebook.

Відомство пише, що іхтіологи зафіксували загибель ляща, а також плавання риби боком і на спині, що свідчить про її зараження. Причний вони називають-зараження риби хробаком-ремінцем або солітером. Це довгий черв'як, який мешкає в черевці риб.

Коли солітер росте, він пошкоджує плавальний міхур риби, через що вона не може зануритися на глибину і плаває біля поверхні води.

Найчастіше солітери атакують ляща, краснопірку, густеру, щуку, коропа, сазана, окуня.

Навіть якщо людина витягне з риби цього паразита, то ризик зараження все одно зберігається. Це відбувається тому, що його личинки досить стійкі до зовнішнього впливу. Яйця солітера можуть залишатися в рибі навіть після того, як її випатрали.

Популярні новини зараз

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Показати ще

Щоб забезпечити загибель яєць, рибу необхідно прожарити або проварити при температурі понад 55 градусів. Також підійде варіант заморозки її на 10 і більше годин.

Якщо риба не пройшла термічну обробку, то в ній можуть жити паразити. Це відноситься до в'яленої, сухий, копченої і сирої риби. Дана риба небезпечна до вживання.

Фахівці рекомендують всім, хто побачив таку рибу на поверхні води, викинути її на берег, щоб знизити ризик зараження інших мешканців водойми і птахів.

У рибоохоронному патрулі повідомляють, що на даний момент очікуються результати лабораторних досліджень води і зразків загиблої риби.

Раніше Hyser писав про те, що названо захворювання, які можна підхопити на українських пляжах.

Також Hyser повідомляв, що українці здивувалися появі снігу на трасі Київ-Миколаїв у серпні.

Нагадаємо, що Туреччина постраждала від потужних повеней і зсувів.