У Національному банку України прийняли рішення про ліквідацію ще одного банку

До числа повноважень державного регулятора — Національного банку України, крім усього іншого входить і ліквідація банківських установ. Так, НБУ відкликав банківську ліцензію і банку "Земельний капiтал" і ліквідував його. Зробив він це у зв'язку з пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. про це повідомляє офіційна прес-служба Нацбанку.

Повідомляється, що 11 серпня Національний банк відніс "Земельний Капітал" до категорії неплатоспроможних банків у зв'язку з тим, що він не зміг у встановлений термін виконати свої зобов'язання перед вкладниками і кредиторами через дефіцит коштів.

Одночасно з тим, в НБУ заявили про те, що вклади 70 відсотків фізичних осіб, які вклали свої кошти в "Земельний Капітал", і розмір вкладів яких не перевищує гарантовану суму, будуть виплачені в повному розмірі.

Ті ж клієнти, у яких були великі обсяги вкладів, отримають компенсацію у межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. В цілому можлива сума виплат станом на 1 серпня поточного року становить 435,8 мільйонів гривень, що становить 92 відсотки від загальної суми вкладів фізосіб.

Банк "Земельний Капітал" був відкритий в 1994 році, і до 1 січня поточного року більшу частину його акцій контролював колишній міністр вугільної промисловості Віктор Тополов. Станом на 1 липня поточного року банк займав 63 місце з 73 банків за розмірами активів.

Популярні новини зараз

Повернення в СРСР: де на дорогах почнуть з'являтися автобуси-витверезники

Сіль, ножі і не тільки: які прикмети говорять про те, що до хати постукає біда

Ви можете залишитись без урожаю: чого бояться кабачки і що не можна поряд з ними садити

Пляшка коли та 5 літрів води: названий спосіб, який допоможе швидко позбутися колорадського жука

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні змінили ліміт переказів без фінмоніторингу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з'явилися офіційні колекторські компанії.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що" Ощадбанк " нав'язує непотрібну послугу.