У поточному році тарифи на гарячу воду та опалення для українців відчутно зростуть

У 2021 році українців очікує чергове підвищення вартості гарячої води і опалення. У прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки Мінекономіки, затвердженому урядом наприкінці травня, говориться, що ЖКП подорожчають на 33 відсотки. Про це повідомляє Інформаційний портал "Апостроф".

Так, у прогнозі Міністерства говориться, що протягом трьох наступних років тарифи на гарячу воду та опалення поступово зростатимуть: у 2022 році розмір тарифів на ці житлово-комунальні послуги підвищиться ще на 6 відсотків, а в 2023 і 2024 роках ще на 5 відсотків.

Що стосується послуг на централізоване водопостачання та водовідведення, то в поточному році вони піднімуться на 20 відсотків, в наступному — ще на 11 відсотків, а в 2023 і 2024, знову ж таки, ще на 5 відсотків.

На цьому тарифний удар по населенню не припиниться, оскільки в Міністерстві економіки додатково прогнозують, що для споживачів подорожчає утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Так, в цьому році дані тарифи зростуть приблизно на 10 відсотків, в 2022 році — знову на 10 відсотків, а в 2023 і 2024 роках — ще на 5 відсотків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україні нещодавно з'явилася третя платіжка для споживачів, які проживають в багатоквартирних будинках. Справа в тому, що тепер з українців будуть стягуватися плата за обслуговування газових мереж в їх будинках. З'являтися така третя платіжка буде не постійно, а час від часу, наприклад, після того, як станеться аварія, для ліквідації якої потрібен ремонт.

Популярні новини зараз

Чим потрібно обробити редис, щоб її не погризли шкідники: поради досвідчених городників

Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців

Доведеться викинути на смітник: де не можна ставити мікрохвильову піч, щоб вона не зламалася

Від цін газу на лоб полізуть: в Україні різко подорожчав один із головних овочів

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що "ПриватБанк" попередив про підвищення тарифів на популярну послугу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у липні будуть перераховані тарифи на блакитне паливо, причому не на користь споживачів.

Також "Hyser" писав, що експерти пояснили причину різкого стрибка вартості палива на АЗС.