Пенсійний фонд запустив корисний додаток для пенсіонерів

Діджиталізація послуг в Україні йде повним ходом і спрощує життя багатьом громадянам, зокрема пенсіонерів. Так, Пенсійний фон на базі додатку державних послуг "Дія" запустив власний додаток, через який українці в кілька кліків можуть оформити пенсію. Про це пише портал segodnya.

Завдяки додатку українець може завжди мати доступ до своєї пенсійної справи. Крім того, маючи в руках лише смартфон і підключення до Інтернету можна отримати інформацію про страховий стаж і навіть оформити пенсію, не встаючи з улюбленого дивана.

Крім цього додаток ПФУ має цілий ряд корисних функцій і послуг. Встановивши його пенсіонер може забути про походи в органи Пенсійного фонду і паперової тяганини. Так, серед інших можливостей в додатку можна подати онлайн заявку на призначення або перерахунок пенсії, а також отримати і завантажити електронні документи з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування або переглянути анкетні дані.

Крім цього в додатку можна відстежувати статус звернень до ПФУ і ознайомитися з електронною версією пенсійної справи. За даними ПФУ вже 200 тисяч українців встановили цей додаток на свої смартфони.

Варто нагадати, що з 10 червня в Україні почав діяти закон про електронні трудові книжки, який створив всі умови для того, щоб пенсія за віком призначалася автоматично. Якщо в реєстрі застрахованих осіб є повна інформація про всі періоди трудової діяльності людини, то не потрібно звертатися в ПФУ для призначення пенсії.

Раніше портал Hyser повідомляв, що до кінця 2021 року українським пенсіонерам ще три рази підвищать пенсійні виплати.

Популярні новини зараз

Може отруїтися вся родина: як дізнатися, що яйця зіпсовані та їх краще викинути

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Також наш портал інформував, що українців попередили про зрив опалювального сезону і нечувані суми в платіжках.

Нагадаємо, що у Пенсійному фонді підказали як "замовити" доплати до пенсії.