В Україні узаконили третю платіжку за газ. За що тепер платитимуть українці, і коли чекати нові платіжки?

Українці тепер отримуватимуть три платіжки за газ. Відповідний законопроект ухвалили у Верховній Раді. Після голосування закон підписав президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, зараз українці отримують дві платіжки: в одній з них плата за блакитне паливо, а в іншій – за транспортування газу. Що ж буде в третій платіжці?

Тепер комунальники зможуть вимагати оплату за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Тому нова платіжка торкнеться тільки тих українців, які живуть у багатоквартирних будинках.

Коли ж чекати третю платіжку? Вона може прийти в будь-який момент, оскільки в ній буде міститися плата за усунення аварійної ситуації. А таку ситуацію складно передбачити.

В даний момент обслуговуванням внутрішньобудинкових газових мереж за замовчуванням займаються ті компанії, які обслуговують і зовнішні газові мережі. Якщо ж споживачів не влаштує якість обслуговування внутрішньобудинкових мереж, то вони можуть вибрати іншу компанію. Однак до такої компанії висувається ряд вимог, серед яких дотримання техніки безпеки.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Скільки ж українці платитимуть за обслуговування внутрішньобудинкових газових систем? Точні цифри не названі, але Кабінет міністрів в найближчому майбутньому повинен встановити максимально можливу суму, яку перевищувати не можна.

Як повідомлялося раніше, вже в липні українцям доведеться більше платити за газ. На скільки зростуть комунальні послуги?

Hyser також писав, що в Україні змінилася сума мінімальної зарплати. Коли чекати нову виплату і скільки тепер отримуватимуть українці?