У мережі показали "наступника" ЗАЗ-968, який став відповіддю на російський ВАЗ

У мережі показали рідкісний автомобіль ЗАЗ "Славута", який вироблявся на Запорізькому автомобілебудівному заводі й став українською відповіддю росіянам на ВАЗ. Відповідним знімком поділилися на сторінці zazblogua в instagram.

На представленому знімку красується ЗАЗ-1103" Славута", який почали виробляти в Запоріжжі з 1999 року. Цей передньопривідний автомобіль В-класу з кузовом типу Ліфтбек користувався великим попитом на ринку і став свого роду відповіддю росіянам на ВАЗ 21099.

Вперше про створення "наступника" знаменитого ЗАЗ-968 почали говорити ще в 1992 році. У тому ж році була створена перша дослідна партія автомобілів ЗАЗ-1103. У серійне виробництво "Славуту" планували запустити з 1998 року. Однак виробництво нового автомобіля почалося 17 березня 1999 року. Випускалася модель ЗАЗ-1103 "Славута" на автоЗАЗ аж до 2011 року.

Варто відзначити, що за всі 12 років, які "Славута" протрималася на ринку, було випущено понад 140 тисяч автомобілів. При цьому 130 тисяч з них було реалізовано на території України.

До слова, нещодавно в Україні виставили на продаж справжню "капсулу часу" ЗАЗ "Славута". Автомобіль 2007 року випуску і зберігся до наших днів в ідеальному стані. Пробіг машини становить 43 тисячі кілометрів, проте за весь час експлуатації не потрапляла ні в одне ДТП і не перефарбовувалася. Кузов в ідеальному стані, без іржі. Також ідеально зберігся салон. Власник готовий розлучитися з автомобілем майже за 2,5 тисячі доларів.
Раніше портал Hyser повідомляв, що експерти назвали марки автомобілів, які не можна купувати в підтриманому вигляді.
Також наш портал інформував, що у мережі показали рідкісний "Запорожець" у зеленому кольорі.
Нагадаємо, що у мережі показали, як виглядав останній експортний "Запорожець" для Європи.