Лікарі розповіли, які продукти краще не вживати разом з алкоголем

Алкогольні напої самі по собі не несуть користі для людського організму, а в поєднанні з деякими продуктами можуть серйозно нашкодити. Так, лікарі назвали продукти, які не можна вживати з алкоголем. Про це пише rbc.

Фахівці попереджають, що одним з найнебезпечніших продуктів в поєднанні з алкоголем є шоколад. Така комбінація продуктів завдає удару по підшлунковій залозі і може викликати панкреатит.

Багато людей люблять додавати в каву кілька крапель коньяку, проте така комбінація також несе велику небезпеку. Алкоголь розширює судини, а кофеїн звужує. Як результат людина може страждати тахікардією. Ще більш небезпечно поєднувати з алкогольними напоями енергетики. Таке поєднання загрожує гіпертонією або навіть інсультом.

Лікарі відзначають, що маринована їжа не підходить в якості закуски під час прийому алкоголю. Ця їжа в поєднанні зі спиртним збільшує навантаження на печінку і нирки, а також провокує зневоднення організму. Небезпечною закускою є і смажене м'ясо. Цей продукт містить багато жиру, що збільшує навантаження на печінку, шлунок і жовчний міхур. А під час прийому алкоголю печінка і так працює над тим, щоб виводити токсини.

Також слід відмовитися від гострих закусок, оскільки спеції викликають сильний приплив крові до кишечника і роздратування його слизової оболонки. В кінцевому підсумку це може закінчитися хімічним опіком стравоходу або шлунка.

Ну і головне табу: не заважати алкоголь з іншими алкогольними напоями. Вживання різних напоїв може привести до інтоксикації, а також спровокувати проблеми з печінкою і серцем.

Популярні новини зараз

Може отруїтися вся родина: як дізнатися, що яйця зіпсовані та їх краще викинути

Засяє як новий: чим потрібно почистити душовий шланг від вапняного нальоту

Їх розхоплюватимуть прямо зі сковорідки: рецепт котлет із курячих сердець та картоплі

Ресторанна насолода: рецепт курячого філе, запеченого з сиром та шпинатом

Показати ще

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.

Також наш портал інформував, що експерти розкрили секрет, як можна уникнути старіння і продовжити життя мінімум на 10 років.

Нагадаємо, що медики назвали популярний суп, який шкодить шлунку.