В уряді розповіли подробиці майбутнього підвищення пенсій

1 липня визначені категорії одержувачів пенсія повинні були отримати надбавку до своїх виплат, проте практично в останній момент в Міністерстві соціальної політики заявили про зміни в планах. Про це повідомляє Інформаційний портал "ГЛАВКОМ".

Повідомляється, що з 1 липня поточного року українські пенсіонери старше 75 років повинні були отримати надбавку до пенсії, проте глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна заявила, що підвищення виплат для цієї категорії переноситься на жовтень поточного року. Міністр пояснила, що провести підвищення пенсій у липні, як планувалося, не вийде через нестачу ресурсів. Нагадаємо, що планувалося, що всі українські пенсіонери старше 75 років отримали б надбавку в розмірі 400 гривень.

Сама Лазебна, заявляючи про те, що через нестачу ресурсів підвищення довелося перенести на жовтень, зазначила, що найголовніше завдання на цей рік-індексацію пенсійних виплат у березні — уряд вже виконав. У Мінсоцполітики порахували необхідні ресурси після індексації і визнали, що програму "75+" краще перенести на жовтень. Тому з 1 жовтня українські пенсіонери старше 75 років отримуватимуть по 400 гривень щомісяця.

Крім того, міністр заявила, що надбавка 75-річним пенсіонерам не знецінюватиметься, рівно як і 500-гривнева надбавка пенсіонерам старше 85 років, тобто ці виплати теж будуть піддаватися індексації. Таким чином, пенсіонерам нічого не залишається, окрім як чекати жовтня, коли уряд викроїть необхідну суму на доплати.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про підвищення трудового стажу.

Популярні новини зараз

Поштову скриньку відкриватимемо зі сльозами: якими платіжками здивують кожного українця

Чим підгодувати часник навесні, щоб він виріс розміром із куряче яйце: секрет турецьких городників

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Зелень буде соковитою та ароматною: де на городі потрібно посадити салат

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям назвали суми і терміни прийдешніх підвищень соціальних виплат і пенсій.

Також "Hyser" писав, що Кабмін пообіцяв українцям зарплати польського рівня.