Українцям нагадали, що потрібно робити, якщо необхідно замінити водійське посвідчення

На сьогоднішній день в Україні використовується чотири типи водійських посвідчень: радянського зразка, випущені до 1993 року, ламіновані посвідчення, що випускалися з 1993 до 2011 року, пластикові, що випускалися з 29 березня 2011 року і оновлені пластикові посвідчення, що випускаються з 1 квітня поточного року. Про це повідомляє iнформаційний портал "Судово-юридична газета".

Так, кожне з перерахованих вище водійських посвідчень є чинним на території України і дає право керувати транспортними засобами різних категорій. Важливим моментом є те, що у ламінованих посвідчень і посвідчень радянського зразка терміну дії немає, а ось у пластикових — є.

Закон не зобов'язує автомобілістів замінювати водійське посвідчення, це робиться за бажанням українця. Однак, є деякі держави, в яких, для того, щоб керувати автомобілем, необхідно мати міжнародне водійське посвідчення.

Обмін документа на ділі не такий складний, як може здатися. За бажанням автомобіліста, будь-яке водійське посвідчення, видане до 24.09.2008 можна обміняти на нове, причому без повторної здачі іспитів.

Обміняти документ можна в будь-якому сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ, причому без прив'язки до реєстрації місця проживання.

Популярні новини зараз

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

Чим потрібно обробити редис, щоб її не погризли шкідники: поради досвідчених городників

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Для того, щоб обміняти старе посвідчення на нове, потрібно мати при собі паспорт громадянина України або інший документ. Який підтверджує особу і громадянство, копію довідки про ІПН, при необхідності — документи, які підтверджують зміну персональних даних особи, меддовідку про допуск людини до управління ТЗ, старе посвідчення і квитанцію про оплату держпослуги.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у парламенті прийняли законопроект, що змінює склад бензину для українців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Луцьку водії громадського транспорту прямо під час руху грають у карти.

Також "Hyser" писав, що автолюбителям розповіли, як забрати автомобіль зі штрафмайданчика.