Російська Федерація вивела в Чорне море весь склад Чорноморського флоту.

Нагадаємо, що акваторії Чорного моря зараз проходять масштабні військові навчання, в яких бере участь не тільки Україна, а й інші країни світу. На тлі цього Російська Федерація прийняла рішення вивести у води Чорного моря весь свій Чорноморський військовий флот.

Таким чином РФ намагається протидіяти навчанням "Sea Breeze-2021". Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України в Фейсбук.

Водночас українська військова розвідка забезпечує повний контроль за ситуацією та протидію будь-яким провокаціям, які можуть бути з боку Російської Федерації. Крім того безпеку в Чорному морі на сьогодні готові забезпечувати і військові інших країн. У тому числі і країни, які входять до складу НАТО. Це хороший показник для України.

Спроби Росії продемонструвати свою готовність застосувати силу непорівнянні з потенціалом тих країн, які беруть участь у міжнародних навчаннях.

Нагадаємо, навчання були розпочаті в акваторії Чорного моря 28 червня. У них бере участь рекордна кількість країн - 32 держави з шести континентів, а також друга постійна військово-морська група НАТО. Учасники відпрацьовують різні бойові сценарії, включаючи зіткнення десантних кораблів, маневри на суші, водолазні операції, морські операції з перехоплення, протиповітряну оборону, взаємодія в ході спеціальних операцій, протичовнову активність.

Популярні новини зараз

І ніякого борошна не потрібно: рецепт дієтичної та смачної піци, яка допоможе схуднути

Чим підгодувати часник навесні, щоб він виріс розміром із куряче яйце: секрет турецьких городників

Її розробили італійці: як виглядав рідкісний ЗАЗ "Таврія" із мотором від відомої іномарки

Вся підготовка - це 5 годин на полігоні, а потім - у пекло на фронт: історія українського воїна, який зник безвісти

Показати ще

Крім того в ході проходження навчання військові відпрацьовують і різні рятувальні операції. Тому можна говорити про те, що це дуже масштабні і важливі навчання.

Раніше Hyser писав про те, що генерал розповів, коли Росія може реально напасти на Україну.

Також писали, що у мережі активно порівнюють армії НАТО і Росії.

Нагадаємо, що в окупованому Криму не буде більше питної води.