Ось уже кілька років фахівці, які вивчають глобальні кліматичні зміни на планеті Земля, попереджають, що зовсім недовго залишилося чекати той час, коли Крим з півострова перетвориться на острів, а Джанкой і зовсім піде під воду. У такі прогнози можна вірити чи ні, але те, що відбувається зараз в Криму можна назвати тільки катастрофою.

Так, у червні природна стихія пошкодила сотні будинків, а 1,7 тисяч людей довелося відселити. Сьогодні, в неділю, 4 липня, в Криму почалася нова повінь, викликана сильними грозами і зливами, повідомляють росЗМІ.

Ситуація настільки критична, що на місце вже виїхали віце-прем'єр Уряду Республіки Крим Євген Кабанов і міністр надзвичайних ситуацій Республіки Сергій Садаклієв. Всього ж для для моніторингу оперативної обстановки працює 16 оперативних груп.

Достовірно відомо, що найбільше поки постраждало селі Куйбишеве Бахчисарайського району. Там, підтоплено близько 50 домоволодінь. Довелося терміново евакуювати людей. В результаті потопу в Бахчисарайському районі Криму вже відомо про одного загиблого.

У Ялті, яка ще не прийшла до тями після недавнього стихійного лиха, теж нові проблеми з великою водою. Так, один з користувачів опублікував відео затопленого підземного переходу в місті.

Також відомо, що понад 9 тисяч кримчан через негоду залишаються без світла. Так, з 15 відключень на високовольтних лініях 5 знаходяться в Сімферопольському районі, 4 в Бахчисарайському, 3 в Ленінському районі і по одному в Саках і Красноперекопську.

Популярні новини зараз

Перевірте скільки вам заплатять: кому з українців з 1 травня автоматично підвищать пенсії

Тепер мишей не буде ні в сараї, ні в льоху: проста хитрість, якою ви ділитиметеся з сусідами

Не всі про це знають: чому у деяких селах намагаються не висаджувати калину біля будинку

Просто не відвести очей: як пофарбувати яйця на Великдень за допомогою червоного вина

Показати ще

Але і це ще не кінець, кажуть синоптики. Вони прогнозують пік нового затоплення в ніч на понеділок, 5 липня.

Як заявив фахівець центру погоди ФОБОС Євген Тишковець, на" лінії вогню " у вигляді екстремальних залпових злив опиниться південь Криму, а також Ялта і Севастополь. Крім того, торкнеться Сімферополь, Бахчисарай, Судак, Феодосію, Керч, Євпаторію і Саки.

Синоптики розрахували, що за найближчу добу випаде до 130% всієї місячної норми води, а це приблизно 100-літрова бочка води на метр квадратної поверхні, що в 1,8 разів більше липневого ліміту.

Раніше Hyser писав про те, що при розслідуванні аварії українського судна в Чорному морі, розвідка каже ніби кораблі РФ ігнорували сигнал " SOS".

Також наш портал повідомляв, що президент РФ Володимир Путін віддав розпорядження російським військовим у разі необхідності блокувати Керченську протоку.

Нагадаємо, що відомий політолог з РФ зробив прогноз щодо падіння режиму Путіна.