У ПФУ розповіли, як просувається фінансування пенсій за липень

Пенсійний фонд продовжує фінансування пенсій за липень згідно із затвердженим графіком, тому затримок з виплатами в поточному місяці не передбачається. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ПФУ.
У понеділок, 5 липня Пенсійний фонд направив на виплати пенсій за липень ще 5,2 мільярда гривень. Загальна сума, яка була виділена на виплату липневих пенсій становить 7,7 мільярда гривень.
При цьому в Пенсійному фонді запевнили, що фінансування пенсійних виплат триває згідно заздалегідь затвердженого графіка, тому всі виплати будуть отримані українцями в призначений термін. Варто зазначити, що за минулий місяць пенсії були профінансовані на загальну суму 42,6 мільярда гривень.
До слова, напередодні в Міністерстві соціальної політики порадували пенсіонерів, які отримують виплати через "Укрпошту". Навесні в уряді заявили, що пенсіонери, які отримують пенсії через "Укрпошту", будуть переведені на банківські картки. Доставляти пенсії за місцем проживання продовжили б тільки окремим категоріям пенсіонерів, зокрема тим, хто старше 80 років, і тим, хто не може самостійно пересуватися. Однак в уряді змінили своє рішення, зазначивши, що перехід повинен відбутися плавно і за бажанням пенсіонера. Тому "Укрпошта" ще рік буде доставляти пенсії українцям. Зокрема таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що багато пенсіонерів проживають в населених пунктах, де немає ні банкоматів, ні банківських відділень, тому їм доводилося б кожен місяць їздити в найближчі населені, де більш розвинена інфраструктура.
Раніше портал Hyser повідомляв, що українців обнадіяли новими надбавками до пенсій.
Також наш портал інформував, що Денис Шмигаль готує українців до гучної новації, яка торкнеться кожної зарплати.
Нагадаємо, що майже половина пенсіонерів в Україні дочекалася підвищення: кому і скільки додали.