В уряді попередили про те, що для частини українців підвищаться виплати

З початку липня поточного року в країні підвищилися пенсійні та соціальні виплат, а також надбавки для кількох категорій одержувачів пенсії. Дане підвищення пов'язане з тим, що з 1 липня в Україні підвищився прожитковий мінімум. Завдяки цьому, виплати підвищаться не тільки у пенсіонерів. Про це повідомляє Інформаційний портал "Glavcom".

Так, наприклад, після підвищення прожиткового мінімуму в Україні піднялися і пенсії у зв'язку з втратою годувальника. Так, для однієї дитини розмір пенсії становить повний обсяг прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, тобто фактично мінімальну пенсію. Оскільки з 1 липня прожитковий мінімум і мінімальна пенсія зросли на 85 гривень, то і виплати у зв'язку з втратою годувальника зросли з 1769 до 1854 гривень.

Для двох же дітей розмір виплати складе 120 відсотків від прожиткового мінімуму, у зв'язку з чим виплати на дві дитини замість 3538 гривень складуть 3708 гривень, оскільки відбулося збільшення на 170 гривень.

На трьох і більше дітей розмір пенсії становить 150 відсотків від прожиткового мінімуму і далі не зростає, так що тепер замість 2653,5 гривень буде виплачуватися в розмірі 2781 гривень.

Нагадаємо, що пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам загиблого годувальника, які жили за його рахунок. Дітям при цьому виплата призначається незалежно від того, були вони на утриманні годувальника чи ні.

Популярні новини зараз

У таку оселедець ви точно закохаєтеся: рецепт оселедця, маринованого в томатному соусі з цибулею та родзинками

Не повторюйте цю помилку: чому в жодному разі не можна кип'ятити воду двічі

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українським татам дозволили брати декретну відпустку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Пенсійному фонді України та "Укрпошті" зробили пенсіонерам приємний сюрприз.

Також "Hyser" писав, що у ПФУ зробили важливу заяву щодо липневих пенсій.