У більшості областей оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки

В Україну прийшов потужний антициклон через якого з кожним днем спека тільки посилюється. Денна температура повітря досягає близько 34 градусів. У зв'язку з сухою і спекотною погодою синоптики попередили українців про найвищий рівень пожежної небезпеки в більшості регіонів. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки оголошено у східних, центральних, західних та північних регіонах. За прогнозами синоптиків підвищений ризик виникнення пожеж спостерігатиметься з 16 по 18 липня.

Втім, це не єдина небезпека, яка чекає українців. Рятувальники попереджають жителів західних областей про можливий підйом рівня води на річках і загрозу підтоплення.

За прогнозом синоптиків найближчим часом в Україні спостерігатиметься спекотна погода. У денний час доби стовпчики термометрів піднімуться до 32-34 градусів тепла. У нічний час температура повітря сягатиме 20-22 градусів вище нуля. Найспекотніші ночі очікуються в Києві та Одеській області, де температура повітря становитиме 23 градуси вище нуля.

До слова, за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня спека в Україні почне поступово відступати з 17 липня. До 22 липня стовпчики термометрів опустяться до 20 градусів тепла. Однак довго порадіти свіжій погоді не вийде, оскільки в Україну знову повернеться спека. Спекотна погода протримається аж до середини серпня, а потім почне поступово спадати. Леонід Горбань зазначив, що наприкінці серпня денна температура сягатиме 22 градуси тепла.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців стривожили прогнозом погоди на осінь і зиму.

Популярні новини зараз

Не всі це знають: що насправді потрібно зробити з торішньою освяченою вербою

Такого ви точно не куштували: рецепт молодої капусти, запеченої з вершками та вином

Часник виросте розміром з яблуко: чим його потрібно підгодувати на початку літа

Допоможе звичайний лимон: як треба варити яйця, щоб вони не луснули та не тріснули

Показати ще

Також наш портал інформував, що Україну накриє сильна спека, дощі та бурі.

Нагадаємо, що українців попередили про нову хвилю аномальної спеки.