У мережі з'явилися кадри унікального природного явища, яке було зафіксовано в Республіці Башкортостан (РФ).

На відеоролику опублікованому очевидцями помітна пожежа на полі, а також вогненний торнадо, що рухається. Унікальне явище пронеслося в Хайбуллінському районі на території пасовища, розташованого між двома селами. У ГУ МНС регіону прокоментували ситуацію і заявили, що це був "запорошений вихор", про це повідомляє портал УНІАН.

Місцеві рятувальники пояснили, що між населеними пунктами Садовий і Бурибай горів сухостій. Площа пожежі склала п'ять гектарів. "Це явище називається "пилевий вихор" горіла суха трава на пасовищному угоді Бурибаївської сільради. Вогонь ліквідовано".

Відомо, що і без того в Башкирії критична ситуація з пожежами. Так, в південних регіонах Республіки Башкортостан вже кілька тижнів поспіль горять ліси і, за повідомленнями інсайдерів, боротьба з ними - безуспішна. Загальна територія активного горіння становить майже 400 гектарів. За інформацією МНС, тільки за останню добу було зафіксовано 6 нових осередків загорянь.

Синоптики прогнозують, що найближчими днями температура в деяких регіонах Башкирії може досягти +40 градусів, а через аномальну спеку гасіння пожеж значно ускладнюється.

Ситуація максимально швидко змінюється. У Головному управлінні МНС Росії по Башкирії відзначають, що починаючи з середини квітня вогонь знищив лісову територію площею більш ніж в 9 тисяч гектарів.

Популярні новини зараз

Прийде позичати у знайомих: скільки тепер доведеться заплатити за ухилення від мобілізації

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Показати ще

У коментарях до відеопосту інтернет-користувачі заговорили про "кліматичну зброю" і "конспірологічні теорії":

Раніше "Hyser" писав про те, що двід сибірських пожеж в Росії вже огортає Північний полюс і викликає занепокоєння екологів.

Також наш портал розповів про те, що після потужних пожеж Туреччину накрили зсуви і повені.

Нагадуємо, що у Росії в православному храмі спалахнув чоловік у військовій формі.