Експерти розповіли, хто може претендувати на отримання пенсії померлого родича і що для цього потрібно

Небагато українців знають про те, що вони мають право отримувати пенсійні виплати померлих родичів, з якими вони проживали на день смерті. Втім, забрати ці виплати не так і просто. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Так, справа в тому, що обсяг виплат, що належали пенсіонеру виявляються недоотриманим через його смерть, виплачується по місяць смерті включно. Отримати гроші можуть члени сім'ї покійного, які проживали з ним разом на день смерті. Це, зокрема, стосується непрацездатних членів сім'ї.

Такими особами є чоловік, мати, в разі, якщо у них є інвалідність або вони досягли пенсійного віку, в разі відсутності чоловіка або дружини — один з батьків, брат або сестра, дідусь чи бабуся померлого незалежно від віку і працездатності, якщо особа не працює і займається доглядом за дитиною або дітьми померлого до досягнення ними віку 8 років.

Діти померлого, які не досягли віку 18 років або старше, якщо вони заробили інвалідність до досягнення 18 років, діти, які навчаються на денній формі навчання в навчальних закладах до закінчення ними навчання, але не довше ніж до досягнення 23 років, і, нарешті, діти-сироти — до досягнення ними віку 23 років, зможуть отримати грошi, незалежно від того, навчаються вони чи ні.

Для того, щоб забрати пенсійні виплати померлого пенсіонера у особи є шість місяців з дня відкриття спадщини. Якщо відсутні вищевказані члени сім'ї, то, якщо вони не звернуться за виплатами протягом 6 місяців ця пенсія увійде до складу спадщини.

Популярні новини зараз

Допоможе звичайний папір: як без проблем позбутися бур'янів на грядках та на клумбі

Природа вирішила стерти Росію: після пекельних потопів країну накрило сніговими бурями та ураганами

Здивуйте рідних та близьких: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Показати ще

Для отримання виплат потрібен буде документ, що засвідчує особу заявника, свідоцтво про смерть родича, папери, які підтверджують спорідненість, папери, які підтверджують факт проживання з пенсіонером в день смерті, заяву про отримання невиплачених коштів в ПФУ, після півроку з дня смерті пенсіонера додатково оформляється свідоцтво про право на спадщину,

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які зміни відбудуться в Україні з 1 вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, хто в Україні може вийти на заслужених відпочинок раніше 50 років.

Також "Hyser" писав, що українських пенсіонерів попередили про важливу обставину.