Експерти звернули увагу на те, що вже деякий час було очевидно, що коштів на субсидію не вистачить

До початку наступного опалювального сезону в Україні залишилося близько місяця, у зв'язку з чим українці кинулися оформляти або переоформляти субсидії. Експерти у відповідь на це заявляють, що коштів на субсидію всім українцям не вистачить. Про це повідомляє iнформаційний портал "24 канал".

Справа в тому, що, наприклад, у 2017 році вартість газу разом з транспортирною була меншою, а державному бюджеті було виділено 72 мільярди гривень під пільги. На опалювальний же сезон 2021-2022 років виділено всього 36 мільярдів гривень, що в два рази менше, ніж у 2017 році.

При цьому зросла і вартість газу, і кількість українців, які потребують допомоги держави. Економічний експерт Олег Пендзін заявив, що під час опалювального сезону в Україні існував борг у розмірі 82 мільярдів гривень, який станом на 2021 рік становить 66 мільярдів. Він також додав, що зараз держава робить все, щоб обмежити кількість одержувачів субсидій, оскільки з новим опалювальним сезоном борги знову почнуть зростати.

Відмовлять у субсидіях власникам автомобілів, куплених за останні п'ять років, або особам, у яких є два автомобілі, з випуску яких пройшло менше 15 років. Позбудуться допомоги і українці з депозитами в більш ніж 100 тисяч гривень і ті, хто за останній час здійснював покупки на суму від 50 тисяч гривень. Не видадуть субсидію і українцям, які пробули за кордоном більше 30 днів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про нові правила реєстрації машин.

Популярні новини зараз

Не кожен зможе себе побалувати: якими будуть ціни на овочі та фрукти у травні

Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців

Здивуйте рідних та близьких: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Як правильно згадувати близьких на Великдень: обов'язково зробіть це, щоб рідні вас почули

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, яка каша дозволить захистити організм від осінніх хвороб.

Також "Hyser" писав, що в Україні за останні роки знизилося число пенсіонерів.