Найближчим часом на порталі "Дія" з'явився важливе нововведення для автомобілістів - у них з'явився можливість купити і продати своє авто.

Пресслужба Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ повідомила, що вже незабаром українці зможуть укладати договір купівлі-продажу онлайн. Нововведення передбачено постановою Кабміну від 22 вересня № 1007 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України".

Дана послуга стане доступною для українців в Електронному кабінеті водія та на єдиному державному веб-порталі електронних послуг "Дія".

Механізм роботи буде наступним. Продавець і покупець після авторизації заповнять договір про купівлю-продаж автомобіля в електронному вигляді. Після цього документ автоматично передається в сервісний центр МВС для проведення всіх передбачених перевірок за відповідними реєстрами.

Після того, як адміністратор обробить документ і в разі позитивного рішення, продавець і покупець проставлять кваліфіковані електронні підписи. Після цього договір купівлі-продажу автомобіля можна буде вважати укладеним.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що незабаром українці зможуть оформити в "Дї" більше десяти нових соцпослуг. За словами Міністерства цифрової трансформації, це будуть житлові субсидії, пенсії, соціальну допомогу малозабезпеченим і багато іншого.

Популярні новини зараз

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

Подача в електронному вигляді документів істотно полегшить життя українцям, а також заощадить їх час.

У рамках пілотного проекту уряд запропонував оформити соціальну допомогу на дітей, над якими встановлено опіку або піклування, на дітей одиноким матерям, тяжкохворим дітям, при усиновленні дитини, а також особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні показали рідкісну "Таврію ландо".

Також Hyser повідомляв, що українці перетворили "Запорожець" на стильний баггі.

Нагадаємо, що в Києві українцям повідомили не дуже приємні новини щодо виплат.