В Україні знову збільшилася вартість на бензин і дизельне паливо.

Так, в Україні знову зросла ціна на бензин і дизельне паливо. Нові орієнтовні ціни опубліковано Міністерство економіки України. Ціна на бензин в найближчі 10 днів буде встановлена на рівні 26,5 грн і 23,23 грн за літр відповідно. Варто відзначити, що в минулий тиждень ціна була трохи нижче. Таким чином бензин подорожчав на 33 копійки, а ДП подорожчав на 64 коп.за літр.

"На підставі розрахунків... "Нафтогазу"... визначена середня вартість 1 літра дизельного палива ULSD 10 ppm, яка становить 23,23 гривні, і 1 літра бензинів автомобільних GASOLINE 10 ppm, яка становить 26,5 гривні",- повідомили в Мінекономіки.

Варто також сказати, що в Україні є встановлені максимальні ціни на паливо. Таким чином ціна на бензин може підскочити до 31,5 грн, а дизельне паливо може коштувати максимально 30,23 грн відповідно.

В Україні останнім часом активно перевіряють автозаправки. І це стосується не ціни на паливо, а дотримання безпеки. Так, було виявлено, що близько 500 автозаправок по всій території України порушують правила безпеки. Їх список був переданий до відповідного контролюючого органу влади.

Крім того в уряді стежать за цінами на паливо. Тому що зараз йде активна боротьба з незаконними заправними станціями, які створюють нездорову конкуренцію на цьому ринку. У цьому випадку ті, хто працюють офіційно змушені тримати ціни на паливо на досить високому рівні. Адже їм потрібно платити податки, а ось незаконні заправки податки не платять. В Україні ця проблема вже раніше обговорювалася на рівні президента.

Популярні новини зараз

Що потрібно зробити, щоб шашлик вийшов ідеально м'яким: секрети мангальників

Не кожен зможе себе побалувати: якими будуть ціни на овочі та фрукти у травні

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, чого чекати від нових тарифів на опалення.

Також писали, що українці стали скаржитися на завищені ціни в платіжках.

Нагадаємо, що під Києвом сталася масштабна ДТП.