Вакцинація проти коронавірусу в Україні рухається зі швидкістю черепахи, а от кількість заражених смертельним вірусом зростає з кожним днем. Не дивно, що уряд країни ввів обмеження для невакцинованих громадян. Влада всіма силами намагається стримати нову хвилю епідемії.

Так, з 21-го жовтня в Україні почне діяти ряд обмежень, які торкнуться невакцинованих громадян. Без довідки про вакцинацію, наприклад, українці не зможуть скористатися послугами "Укрзалізниці", міжрегіональних автобусних перевізників, а також внутрішніми авіалініями.

Керівник пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Перцовський під час брифінгу заявив, що провідники при посадці в поїзд тепер перевірятимуть у пасажирів не тільки наявність паспорта і посадкового квитка, а й довідку про вакцинацію. Вона може бути надана як в паперовому, так і в електронному вигляді. Замінити довідку про вакцинацію може негативний ПЛР-тест, або тест на антиген.

Пасажирам без "антиковідних" документів в посадці може бути відмовлено. У таких випадках повертати гроші за квиток будуть "відповідно до правил пасажирських перевезень".

Керівництво "Укразалізниці" веде переговори з лабораторіями, щоб відкрити на ж/д вокзалах пункти експрес-тестування на COVID-19.

В " УЗ " закликають українців з розумінням поставитися до посилення заходів боротьби з коронавірусом і прибувати на вокзали завчасно, оскільки час посадки може збільшитися. Допомагати провідникам у перевірці документів у пасажирів будуть представники МВС.

Популярні новини зараз

Сіль, ножі і не тільки: які прикмети говорять про те, що до хати постукає біда

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Путін на це не очікував: ударів по Росії буде набагато більше, що відомо

Зелень буде соковитою та ароматною: де на городі потрібно посадити салат

Показати ще

Як повідомлялося раніше, головлікар України заявив про перенесення канікул у школах. Як навчатимуться діти?

Hyser також писав, що в Україні очікується твіндемія. Що це таке і як убезпечити себе і рідних?