Українцям озвучили нові штрафи за незаконний вилов риби.

За дане порушення штрафи останній раз переглядалися ще десять років тому, а тому зараз такси за незаконний вилов водних біоресурсів виросли відразу в декілька разів. Відповідною інформацією поділилося Міністерство аграрної політики та продовольства, пише "Lenta.ua".


Так, відтепер рибалкам доведеться платити за незаконний вилов одного примірника ось такі суми:


Вище показано, наскільки зросли штрафи за кожну з видів риб. Суми значні, а все тому що раніше вони не відповідали економічній ситуації в країні, а головне не спонукали порушників припинити незаконну діяльність.

Так, наприклад, згідно з даними за 2020 рік, органами рибоохорони було зафіксовано більше ніж 46 тис.правопорушень, з яких приблизно 13 тис. є грубими порушеннями правил рибальства. При цьому було всього вилучено приблизно 142 тонн незаконно видобутих водних біоресурсів, що досить багато.


Якщо підрахувати загальну суму збитку, що понесло рибне господарство в результаті порушень правил рибальства та охорони водних біоресурсів, то воно досягне кругленької суми в розмірі 101,9 млн грн. Однак якщо раніше браконьєрам було простіше заплатити штраф, тому що він становив 0,000001% від їх заробітку, то зараз вони вже подумають, чи варто порушувати правила рибальства і платити такі величезні штрафи за свою незаконну діяльність.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні запрацювали нові "пастки" для водіїв.

Також наш портал повідомляв, що водіям розповіли, коли можна не платити за несправні габаритні вогні.

Нагадуємо, що українців попередили про нові штрафи.