Стало відомо, що деяким жителям Києва з початком опалювального сезону доведеться платити більше

В Україні зовсім недавно почався черговий опалювальний сезон, однак, відразу ж з його введенням в силу вступили затверджені Нещодавно оновлені тарифи на опалення і гарячу воду. Варто, правда, відзначити, що підвищаться цінники далеко не для всіх. Про це повідомляє офіційна прес-служба Київтеплоенерго, яка опублікувала роз'яснення.

Повідомляється, що для жителів Києва вартість тепла і гарячої води практично не зміняться, більш радикальні зміни в тарифах очікують в першу чергу бюджетні установи, комерційні підприємства та релігійні організації. Відомо, що для ніз вартість тепла зросте до рівня в 2,6-2,8 тисяч гривень за Гкал тепла в залежності від типу організації, а також оснащеності приладами обліку та інших факторів.

Що стосується гарячої води для бюджетних організацій, комерційних підприємств і релігійних організацій, то вона подорожчає приблизно до значень в 133-141 гривень за кубометр води. Дані тарифи матимуть силу до 30 Вересня майбутнього року.

Варто зазначити, що відбувається таке раптове підвищення тарифів не без причини. Справа в тому, що не так давно для України і для багатьох інших держав відбулося відчутне подорожчання газу. Якщо раніше блакитне паливо закладалося за ціною в 11600 гривень за тисячу кубометрів, то тепер та ж тисяча кубометрів газу закладається на рівні в 25 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Зеленський прокоментував ціни в опалювальний сезон.

Популярні новини зараз

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт вінегрету в лаваші з додаванням квасолі

Їжа для всієї родини: рецепт гарячих сосисок у конвертах

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, як отримати субсидію на оплату комуналки.

Також "Hyser" писав, що "Укрпошта" попередила українців про підвищення тарифів.