З 21 жовтня в нашій країні набувають чинності нові правила міжрегіональних перевезень, згідно з якими кожен пасажир повинен мати сертифікат вакцинація.

Тим, хто не зробив щеплення проти ковіда МОЗ пояснило, як необхідно подорожувати, пише "Головнокомандувач".

Відомо, що з 23 вересня всі регіони країни увійшли в "жовту" зону епідопасності. Більше 10 областей вже знаходяться в" помаранчевій " зоні. Ще 5 знаходяться в" червоній " зоні.

Починаючи з 21 жовтня міжрегіональні перевезення в регіонах з "жовтим", "помаранчевим" або "червоним" рівнем епідопасності дозволяються тільки пасажирам, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. До неповнолітніх дані правила не застосовуються.

В українців регулярно виникають питання, які стосуються пересування між регіонами. Це стосується тих, хто ще не зробив щеплення проти коронавірусу.

Так, в МОЗ заявили про те, що на сьогоднішній день ще немає затвердженої форми довідки про протипоказання до ковід. У повідомленні йдеться, що людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплення в нашій країні менше 1%. Мається на увазі важка алергічна реакція на першу дозу вакцини (анафілактичний шок) або гіперчутливість до компонентів вакцини.

Популярні новини зараз

Вже і його підробляють: як відрізнити справжній рис від несправжнього

Ресторанна насолода: рецепт курячого філе, запеченого з сиром та шпинатом

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

Тим, хто ще не зробив щеплення через протипоказання надання таких довідок для міжрегіональних перевезень не передбачено урядовою постановою. У МОЗ кажуть, що громадяни можуть зробити ПЛР-тест або експрес-тест на коронавірус і використовувати його в поїздках між регіонами.

Для тих, хто вже перехворів ковидом, але не прищеплювався, також не передбачена довідка. Згодом на сайті та в додатку" Дія " буде можливість отримати відповідний сертифікат, який діятиме 180 днів, однак точні терміни поки не називають.

Саме тому в даний час єдиним способом, яких дозволить подорожувати між регіонами, залишається тестування на коронавірус.

Раніше Hyser писав про те, що у Запоріжжі чоловіка без маски покарали всією маршруткою.

Також Hyser повідомляв, що у "червоних" зонах здивували рекордами.

Нагадаємо, що в Україні почали карати директорів шкіл.