Українцям розповіли, які професії для заробітчан зараз найбільш затребувані в Німеччині

За останній час, з урахуванням досить хиткого економічного становища в Україні, багато українців вважають за краще вирушати на заробітки в інші європейські країни. В інших країнах, в свою чергу, спостерігається відчутний недолік робочої сили, у зв'язку з чим вони залучають іноземних фахівців на вигідних умовах. Нещодавно німецьке видання "FAZ.NET" повідомило про те, що в Німеччині на сьогоднішній день не вистачає 1,2 мільйона робітників і розповіло, які спеціальності потрібні найсильніше.

Так, наприклад, найсерйозніший дефіцит в Німеччині спостерігається за фахом соціального педагога. На цю професію в країні не вистачає 18,3 тисяч осіб. Далі йде Посада геріатричної медсестри, тобто фахівця, який надає медичну допомогу літнім людям. На цю посаду не вистачає 17,9 тисяч осіб. На посаду звичайної медсестри не вистачає 16,7 тисяч гривень.

Далі, на посаду, наприклад, електриків і будівельників в Німеччині потрібно 15,5 тисяч гривень, а на професію Сантехніка, а також фахівця з опалення та кондиціонування повітря потрібно 13,2 тисяч чоловік. Нарешті, на вакансію водія вантажівки потрібно 6,7 тисяч чоловік.

Експерт в області кваліфікованих робітників Олександр Бурштедд заявив про те, що Німеччині зараз загрожує розвиток подій, аналогічний тому, що сталося у Великобританії, що, в свою чергу, загрожує темпам економічного зростання. Для цього уряд буде приймати протиміри, які, судячи з усього, будуть полягати в створенні більш зручних умов іноземних фахівців.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, кому пощастить з надбавками до пенсії.

Популярні новини зараз

Не викликайте лиха у свій будинок: названі дні, коли не можна ходити на цвинтарі

Пляшка коли та 5 літрів води: названий спосіб, який допоможе швидко позбутися колорадського жука

Капуста і навіть кава: як незвичайно та красиво пофарбувати яйця на Великдень

Не натягніть у хату біду: коли ходять на цвинтар перед Великоднем і чи можна це робити

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти розповіли, які "бабусині рецепти" в лікуванні варто забути.

Також "Hyser" писав, що невакцинованих українців припинять пускати в громадський транспорт.