26 198 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби зафіксували за останню добу в Україні, серед них 1643 у дітей і 379 - у медпрацівників. При цьому в червоній зоні карантину вже 15 регіонів України і щодня фіксуються чергові антирекорди по смертності від коронавірусу. Володимир Зеленський бачить лише один вихід з ситуації, що склалася.

Так, Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня в ході засідання Конгресу місцевих і регіональних влад в Одесі закликав українців прислухатися до голосу розуму, а місцевій владі дав вказівки наростити темпи вакцинації від китайської зарази. Він акцентував увагу, що на сьогоднішній день вакцинація це єдина можливість уникнути масової захворюваності.

Глава держави закликав керівників на місцях "засинати і прокидатися з цією темою", щоб збільшувалися темпи вакцинації.

Крім того, Зеленський провів паралель нинішньої ситуації з Другою світовою війною. І правда, втрати від пандемії за добу вже наближаються до добових втрат військових під час війни, коли в середньому втрачали близько 1,5 тис.осіб.

Він підкреслив, що зараз Україна, як і весь світ, переживає дуже потужну хвилю штаму "Дельта", тому стоїть завдання робити щодня 300 тисяч щеплень. Він переконаний, що тільки збільшення кількості щеплень дозволить Україні вийти з "колапсу".

"Я дуже прошу, щоб ми всі з вами вимкнули соцмережі саме з цього питання і включили мізки. Треба вакцинуватися. На сьогоднішній день це не страшилки, це дійсно єдине рішення. Хочу, щоб ми не боялися страшилок в ЗМІ, соцмережах, а боялися саме цього вірусу", – сказав Володимир Зеленський і додав, що зараз у всьому цивілізованому світі ставлення людини до вакцинації стає практично показником його грамотності та обізнаності.

Популярні новини зараз

Сіль, ножі і не тільки: які прикмети говорять про те, що до хати постукає біда

Не викликайте лиха у свій будинок: названі дні, коли не можна ходити на цвинтарі

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

На Великдень ви всіх здивуєте цією смакотою: рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками

Показати ще

До слова, з початку антиковідної кампанії щеплено 10 022 978 осіб, з них отримали одну дозу - 10 022 976 осіб, повністю імунізовані та отримали дві дози - 7 377 032 особи.

Зазначимо, що Президент України Володимир Зеленський вакцинувався від коронавірусної хвороби COVID-19 ще 2 березня під час робочої поїздки в Луганську область. Для цього він використовував препарат Covishield, розроблений англо-шведською компанією AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом і вироблений в Індії.

Раніше Hyser писав про те, що у МОЗ попередили українців про щорічну вакцинацію.

Також Hyser повідомляв, що настають кадрові "голодування" і проблеми з безробіттям в Україні.

Нагадавши, епідеміологи розповіли, чи варто чекати погіршення ситуації з коронавірусом у грудні.