Українцям вказали на те, що деякі продукти харчування незабаром знову подорожчають

За 2021 рік досить велика кількість продукт харчування відчутно підвищилися в ціні, і, судячи з усього, зростання цін не планує зупинятися. Інформаційний портал "OBOZREVATEL"розповів про те, що подорожчання пов'язане з тим, що в Україні піднімалися ціни на енергоносії та зернові культури.

Повідомляється, що в Державній службі статистики з'ясували, що за останній рік товари першої необхідності піднялися в ціні на цілих 11 відсотків. Одночасно з цим експерти стверджують, що зростання цін не зупиниться і в листопаді.

Причинами для подальшого підвищення вартості певних продуктів харчування, власне, є все ті ж фактори, які полягають у подорожчанні енергоносіїв, зернових культур і кормів. Крім того, на міжнародних ринках ситуація на сьогодні складається також не найсприятливіша.

Експерти вже зробили певні підрахунки щодо того, наскільки сильно піднімуться цінники на різні продукти в останній місяць осені 2021 року. Наприклад, очікується, що вартість одного літра соняшникової олії в цьому місяці дійде до рівня в 68-69 гривень. Вартість м'яса, за оцінками експертів, підвищиться на значення від 10 до 15 відсотків. Пов'язано це з тим, що ціни на корм зросли, а обсяги виробництва скорочені.

Що стосується курячих яєць, то передбачається, що вони подорожчають приблизно на 5 відсотків, в результаті чого за один десяток яєць доведеться віддати близько 37 гривень. Овочі та фрукти підвищаться в ціні на 5-10 відсотків. До кінця року вони і зовсім злетять в ціні до 20-30 відсотків.

Популярні новини зараз

Його називають "Французький поцілунок": рецепт апетитного салату, який з'їдається за раз

У загадкових "муміях інопланетян" виявили дуже підозрілий елемент: він приклеює до себе будь-кого

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Експерти заявляють, що одним з ключових факторів у подорожчанні продуктів для українців є зміни в ціні на газ на світових ринках. Якщо вони будуть рости, то українцям доведеться більше платити за продукти харчування.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли рецепт смачно гарбузової каші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, як попкорн впливає на здоров'я людини.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що в листопаді частина продуктів відчутно подорожчає.