Держпродспоживслужба назвала пляжі в Києві, на яких заборонено купатися

Пляжний сезон в Україні почався із запізненням через негоду, яка вирувала в першій половині червня. Зараз країну накрила спека і люди масово хлинули на пляжі, проте не всі місця безпечні для купання. Так, у Києві попередили місцевих жителів про небезпеку на деяких пляжах. Про це йдеться в повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби в Києві у Facebook.

Киян попередили, що в пробах води, відібраних на п'яти міських пляжах, виявили перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички. На даний момент небезпечними є такі пляжі: "Троєщина", "Веселка","Тельбін", "Вербний" і "Пуща-Водиця".

У Держпродспоживслужбі зазначили, що жителі можуть відвідувати ці пляжі для відпочинку, однак без купання у водоймі. Купання на цих пляжах буде дозволено тільки коли показники прийдуть в норму.

"Санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні дослідження проб води в місцях масового відпочинку населення на водних об'єктах м.. Київ, де можливий відпочинок з купанням, проведені Державною установою "Київський міський центр з контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що не краща ситуація і на морських курортах України. Так, в Одесі позеленіло Чорне море. Зміну кольору води спровокувало цвітіння потенційно токсичних ціанобактерій. Також не останню роль в забрудненні моря зіграли сильні дощі, які призвели до потрапляння у воду різного сміття.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, які закордонні курорти відкриті для відвідування цього літа.

Популярні новини зараз

Не всі це знають: що насправді потрібно зробити з торішньою освяченою вербою

Так роблять усі італійці: як треба варити макарони, щоб вони ніколи не злипалися

Від другої добавки точно не відмовитесь: рецепт салату з курячими серцями, солоним огірком та горошком

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Також наш портал інформував, що туристам показали несподівані міста України для літніх подорожей, в яких цікавіше, ніж у Туреччині.

Нагадаємо, що курортників сповістили про загрозу на Чорному морі. Вода покрилася густим сіро-коричневим слизом, який вбиває риб та інших морських мешканців.