Незважаючи на те, що сучасна медицина зробила крок далеко вперед, багато українців звертаються до народних рецептів або порад бабусь для того, щоб поправити здоров'я.

Деякі скептично ставляться до сучасної медицини, а деякі на рівні звички, пише "РБК-Україна". Частина методів є абсолютно марними або взагалі можуть нашкодити здоров'ю.

Найпоширеніший рецепт від кашлю - це подихати над парою для того, щоб швидше пройшов нежить. Зазвичай раніше дихали над відвареною картоплею.

Фахівці в один голос твердять, що дихати гарячим повітрям небезпечно, адже таким чином можна отримати опік дихальних шляхів, голосових зв'язок. Гаряча пара подразнює слизові оболонки верхніх дихальних шляхів і може погіршити перебіг хвороби.

Невелика порція алкоголю перед сном, щоб міцніше спати. Іноді спиртний напій давали навіть дітям.

Медики впевнені, що безпечної дози алкоголю не існує. Більш того, що алкоголь спочатку розслабляє людину і вона швидко засинає, але якість сну при цьому погіршується, адже ефект зняття тривожності потім спадає.

Популярні новини зараз

Не натягніть у хату біду: коли ходять на цвинтар перед Великоднем і чи можна це робити

На Великдень ви всіх здивуєте цією смакотою: рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Показати ще

Якщо в будинку захворіла людина, закривають вікна, щоб не було протягів. Фахівці вважають, що приміщення навпаки необхідно провітрювати, щоб "видути" з нього хвороботворних бактерій.

Серед народних рецептів можна зустріти рецепт від опіків. Зазвичай на це місце кладуть сметану, масло, сиру картоплю та інші продукти, в яких міститься жир.

Насправді ж такі продукти пом'якшують рану, але масляна плівка перешкоджає відтоку тепла і гною з рани. Як правило, створюється ефект парника, і клітини не остигають, ступінь ураження збільшиться і в підсумку утворюється рубець.

Медики рекомендують промити місце опіку холодною водою, яка очистить рану і зменшить біль.

Часник для профілактики грипу - давній рецепт, який полягає в тому, щоб вбити хвороботворні бактерії. Однак суть в тому, що речовина алліцин, що міститься в часнику, вбиває і погані, і хороші бактерії, що часом загрожує бактеріальними ускладненнями.

Раніше Hyser писав про те, що Регіна Тодоренко розповіла про проблеми зі спиною.

Також Hyser повідомляв, що доктор Комаровський розповів, як відрізнити ковід від ГРВІ.

Нагадаємо, що названі продукти, які допомагають роботі кишечника.