У ВООЗ попередили українців про ще одне страшний вірус.

Поки весь світ намагається впоратися з наслідками однієї пандемії коронавірусу, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус закликає вчитися на своїх помилках і бути готовими до появи нового вірусу. Про це пише "Апостроф".

на зміну коронавірусу прийде інший, фото: Українська правда

Тільки цей вірус, за його словами, буде куди небезпечнішим, оскільки поширюватися буде в рази швидше, а тому стримати його буде практично неможливо. У тому, що загроза нового вірусу існує він не сумнівається, позаяк його поява є "безсумнівним з точки зору біології".

У зв'язку з цим, Тедрос закликає готуватися до того, що буде, навіть якщо з цією пандемією вдасться впоратися. Він зазначив, що для ефективної боротьби з "погрозами високого рівня" людству необхідна підтримка політиків високого рівня.

у ВООЗ закликали готуватися до більш небезпечного вірусу, ніж COVID-19, фото: РБК-Україна

Так, глава ВООЗ вважає, що Групі двадцяти потрібно укласти міжнародну угоду з підготовки до пандемій і реагування на них. З даною ініціативою він виступить на спеціальній сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яка запланована на листопад.

До слова, про перемогу над пандемією коронавірусу в Україні навіть не йдеться. На сьогодні налічується 2,98 млн випадків зараження, з них 70 475 з летальним результатом. Але влада сподівається, що вакцинація виправить становище і коли вона досягне 70% серед населення, можна навіть буде зняти ряд карантинних обмежень.

Раніше "Hyser" писав про те, що епідеміолог розповіла, коли українцям готуватися до гіршого.

Також наш портал повідомляв, що невакцинованих українців перестануть пускати в громадський транспорт.

Нагадуємо, що "червона зона" поглине нові області.