За статистикою, інсульт головного мозку-друга основна причина передчасної смерті в Україні. Розпізнати інсульт нескладно, так як найочевидніший ознака, який відразу кидається в очі – асиметрія особи. Ось тільки краще такого стану не допускати зовсім.

Так, всім відомо, що основною і практично єдиною причиною крововиливу в мозок є різкий стрибок артеріального тиску, так як не витримавши його, судини розриваються. При цьому удар може трапитися не тільки у літніх, але і у молодих людей.

Ті, хто думає про власне здоров'я, розуміють, що попередити розвиток інсульту просто. Для цього потрібно змінити свої звички харчування і взяти за норму фізичне навантаження. Так," правильне " меню повинно включати: парові, відварені і тушковані м'ясні продукти, зелень, знежирені кисломолочні продукти, нежирне м'ясо, рибу і оливкову олію.

Особливу увагу лікарі рекомендують приділити напоям. Ще б пак, масштабне дослідження, результати якого були недавно опубліковані в науковому журналі The Lancet, кажуть, що періодичне споживання 3 і більше доз алкоголю в день веде до виникнення інсульту майже на 15 років раніше, ніж у людей, дуже помірно споживаючих алкоголь. При цьому навіть слабке або помірне вживання таких напоїв підвищує кров'яний тиск і, як результат, збільшуються шанси отримати інсульт.

У науковому дослідженні взяли участь британські та китайські вчені, які спостерігали за 500 тис. осіб протягом десяти років.

"Твердження про те, що вино і пиво мають магічну захисну дію, не підтверджуються на практиці. Навпаки, одна-дві порції вина в день можуть підвищити ризик інсульту на 10-15%", – написав автор дослідження професор Річард Пето, професор медичної статистики та епідеміології в Оксфордському університеті.

Популярні новини зараз

Доведеться одразу віддати майже 8 тисяч: українських водіїв почали масово штрафувати у Польщі

На Великдень ви всіх здивуєте цією смакотою: рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками

З-за столу не встанете без добавки: рецепт простого пирога з куркою на сметані

Лукашенко обізвав Україну дивним словом і запропонував Заходу оголосити "нічию" з Росією

Показати ще

За словами професора, ті, хто вживає 4 або більше порції напоїв в день, і зовсім можуть збільшити ризик на 35 %.

Дослідження виходило з того, що один напій визначається як один маленький келих вина, пляшка пива або одна порція міцних напоїв.

Раніше Hyser писав про те, що названа головна помилка при вимірюванні тиску, яка призводить до спотворених показників.

Також наш портал розповів про те, що фахівці назвали кашу, яка може допомогти побороти мінімум 8 хвороб.

Нагадуємо, що розсекречений унікальний напій, який фантастично впливає на довголіття.