Знаменитий телеведучий і лікар Євген Комаровський розповів про те, чи можна давати дітям солодке.

«З солодким доводиться весь час якось юлити, придумувати умови. Я б сказав так: солодкість – це чи не найдоступніший спосіб отримання задоволення. І, природно, дуже важко відмовити дітям у цьому задоволенні".

За словами доктора, батькам дуже приємно бачити подяку в очах дітей, які отримали солодке. Набагато складніше, наприклад, сходити з дитиною на прогулянку або організувати заміську поїздку, ніж просто вручити в руки цукерку.

"Тим не менш, я хочу звернути увагу на те, що солодкість – це дуже концентроване джерело енергії. Якщо дитина отримує солодке, то йому потрібно кудись цю енергію діти. Якщо дорослі дають дітям солодощі, але при цьому створюють умови, щоб діти могли витрачати енергію, бігали, стрибали і займалися спортом, то тоді в цьому немає нічого страшного.

Справа в тому, що ті способи проведення часу, які діти дуже люблять – не передбачають витрат енергії. Оскільки вони вважають за краще сидіти, занурившись в екран смартфона або планшета. Це призводить до витрат емоційної енергії, але не фізичної.

Євген Олегович акцентував увагу на тому, що вживання солодощів на тлі нескінченного сидіння в телефоні провокує «епідемію ожиріння». Іншими словами, давати або не давати солодощі, батьки повинні вирішити з урахуванням рівня активності свого чада.

Популярні новини зараз

Нарешті дочекалися: українці зможуть отримувати доступні квартири за новою програмою

На Великдень ви всіх здивуєте цією смакотою: рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками

Білі чи коричневі: які яйця найкраще фарбувати на Великдень та що потрібно знати

Вудка гнутиметься від улову: на що треба ловити коропа, щоб він клював як божевільний

Показати ще

Крім того, є ще одна проблема, яку провокує цукор – це пересихання порожнини рота. "Цукор-це практично готовий карієс" - уклав він.

Раніше "Hyser" писав про те, що фахівці назвали кашу, яка може допомогти побороти мінімум 8 хвороб.

Також наш портал розповів про те, що названа головна помилка при вимірюванні тиску, яка призводить до спотворених показників.

Нагадуємо, що розсекречений унікальний напій, який фантастично впливає на довголіття.