Вважається, що підвищити рівень холестерину у крові потрібно споживати багато насичених жирів. Саме тому медики рекомендують більш ретельно підходити до свого раціону і виключати жирні і повножирні продукти.

Наприклад, повножирні м'які сири, брі, камамбер, а також тверді сири всіх сортів краще замінити на м'який сир, рікотту, напівжирний едам.

Слід також замінити коров'яче молоко на будь-яке знежирене, зокрема, на соєве. Не можна споживати згущене молоко і незбиране.

Теж саме варто сказати про йогуртах. Важливо відмовитися від солодких жирних йогуртів з різними наповнювачами, і замінити їх на натуральний знежирений або грецький йогурт.

На окрему увагу заслуговують солодощі. Потрібно заборонити собі купувати і споживати печиво, торти, шоколад, чіпси, сухарики, морозиво. Можна замінити на звичайний попкорн без смакових добавок, желе без цукрової оболонки, звичайну пастилу і мармелад.

Слід урізноманітнити свій раціон овочами і фруктами. Особливо важливий для роботи серця калій. Він у великій кількості міститься в бананах і хурмі. До слова, знизити рівень "поганого" холестерину допомагають яблука. Сухофрукти також мають благотворний вплив на серце. Ще й горіхи мають позитивний ефект на серцево-судинну систему, тільки важливо контролювати кількість з'їденого, тому що вони трохи важкі на шлунок і вельми калорійні.

Популярні новини зараз

Як відновити орхідею, щоб вона почала знову цвісти. Прості секрети

Попередили офіційно: що потрібно робити під час відключення світла, щоб не згоріла техніка

Як швидко зупинити стрілку на колготках: кілька хитрощів

Показати ще

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли про симптоми прихованого інфаркту.

Нагадуємо, що названі каші, які здатні почистити судини не гірше спеціальних медичних препаратів.

Також портал Hyser інформував, що медики назвали найкориснішу крупу, яка здатна вивести поганий холестерин і зміцнити серцево-судинну систему.