За деякими ознаками можна легко розпізнати брак йоду в організмі.

Варто відзначити, що йод відіграє важливу роль у багатьох процесах. Так, він необхідний для нормальної роботи щитовидної залози, гормони якої в свою чергу позначаються на роботі головного мозку і імунітеті. Про це пишуть "Вести".

Лікарі розповіли про небезпечні симптоми дефіциту йоду в організмі, фото: YouTube

Про те, що йоду організму недостатньо, свідчить хронічна втома. Однак вона є тривожним дзвіночком в тому випадку, якщо не викликана важкими фізичними або розумовими навантаженнями і людина перебуває в такому стані навіть після тривалого відпочинку.

Також насторожити повинні раптова млявість, сонливість, зниження концентрації уваги. Разом з тим при йододефіциті людина частіше хворіє через ослабленого імунітету. Ще фахівці вважають, що наслідком малої кількості йоду в організмі може стати анемія, яка характеризується блідістю, запамороченнями, головними болями, поганою циркуляцією крові в кінцівках.


У жінок при дефіциті йоду можуть спостерігатися проблеми з менструальним циклом. А ось у вагітних від кількості йоду в організмі залежить не стільки здоров'я самої матері, скільки розвиток майбутньої дитини.

Крім того, йод благотворно впливає на обмін речовин, тому його дефіцит так погано позначається і на цій важливій функції організму. Як наслідок, різкий набір ваги, на обличчі та інших частинах тіла можуть з'являтися набряки.

Раніше "Hyser" писав про те, що фахівці розповіли, яка популярна каша здатна завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Також наш портал повідомляв, що були названі неочевидні симптоми пухлин в жовчному міхурі.

Нагадуємо, що експерти розповіли, на які хвороби вказує постійне відчуття холоду.