Експерти розповіли, як можна уникнути старіння і продовжити життя мінімум на 10 років.

Так, багато людей замислюються про те, щоб продовжити собі життя. Експерт запевняють, що для цього є спеціальні правила, яких потрібно завжди дотримуватися.

Поради експерта засновані на спостереженнях за звичками людей довгожителів з «блакитних зон». "Блакитними зонами" називають кілька регіонів планети, населення яких відрізняється більш довгою тривалістю життя. В інтерв'ю виданню Express вчений, експерт з харчування Федеріка Аматі дала кілька порад про те, як можна продовжити життя на 10 років, дотримуючись принципів, які традиційно підтримуються людьми з місць з високою протяжністю життя.

В першу чергу варто свідомо підходити до свого харчування. Не потрібно зловживати калоріями і є що попало. Це не стільки сприяє набору зайвої ваги, але і погіршує роботу багатьох органів. Тому до вибору їжі варто підходити усвідомлено. Їсти потрібно до тих пір, поки людина не відчує ситість, а не до того моменту, як у нього вже вздуется живіт.

"Спроби їсти їжу повільніше, їжа з меншої тарілки, відмова від відволікаючих увагу гаджетів допомагають слідувати даному правилу", - дала пораду фахівець.

Також потрібно щодня вживати рослинну їжу. Це фрукти, овочі, крупи. Вона насичує організм людини корисними компонентами і допомагає підтримувати роботу багатьох органів. Крім того вона менш калорійна і містить багато вітамінів.

Популярні новини зараз

Його називають "вечерю польського пана": рецепт капусти з фаршем, тушкованою на сковорідці

І ніякого борошна не потрібно: рецепт дієтичної та смачної піци, яка допоможе схуднути

Як виростити абрикос із кісточки, щоб він шикарно плодоносив і дивував урожаєм

Не викликайте лиха у свій будинок: названі дні, коли не можна ходити на цвинтарі

Показати ще

А ось від фаст-фуду, напівфабрикатів взагалі варто відмовитися. Так як така їжа тільки шкодить організму людини і не приносить абсолютно ніякої користі.

Не варто забувати про спорт і прогулянки на свіжому повітрі. Також відмовитися від алкоголю і взагалі шкідливих звичок.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали симптоми, які вказують на формування згустків крові по всьому тілу.

Також писали, що експерти назвали продукти, які відновлюють печінку.

Нагадаємо, що медики назвали зв'язок між сардинами і діабетом.