Багато людей страждають від того, що відчувають гіркоту в роті, проте продовжують ігнорувати цей симптом. Медики розповіли, на які серйозні хвороби може вказувати ця дрібниця.

Більшість людей час від часу відчувають гіркий присмак у роті. Найчастіше цей симптом викликаний тим, що відбувається закид жовчі з дванадцятипалої кишки в шлунок. Однак, за словами медиків, присмак гіркоти у роті, а також відчуття печіння і жовтий наліт на язиці, можуть вказувати на серйозну проблему.

Лікар-онколог Іван Карасьов закликав своїх фоловерів не ігнорувати подібні симптоми. Він пояснив, що подібного роду дискомфортні відчуття в ротовій порожнині в 95 відсотках випадків вказують на закид жовчі з дванадцятипалої кишки в шлунок. У шлунку відбувається змішання жовчі і соляної кислоти, а потім, якщо людина страждає недостатністю розетки кардії шлунка або грижею стравохідного отвору діафрагми, ця жовч потрапляє в стравохід і звідти в кінцевому підсумку - в ротову порожнину. Звідси неприємний присмак і навіть відчуття печіння.

Іноді такі ситуації набувають хронічного характеру. Вони можуть викликати хронічний ларингіт і деякі інші захворювання. У таких випадках лікар не рекомендує терпіти дискомфорт. Кращим рішенням буде-звернутися до фахівця. При перших ознаках подібного явища необхідно провести гастроскопію, УЗД черевної порожнини і записатися на прийом до гастроентеролога. За словами Карасьова, на лікування таких випадків йде всього два-три тижні, після чого ніяких проблем не залишається.

Медики рекомендують прислухатися до свого організму і не терпіти неприємні симптоми. Більшість з них нешкідливі, проте доставляють дискомфорт. Своєчасне звернення до лікаря допоможе позбутися від неприємних симптомів, а також запобігти розвитку серйозних захворювань на початковій стадії.

Як повідомлялося раніше, медики назвали овоч, який небезпечно вживати щодня.

Популярні новини зараз

Поштову скриньку відкриватимемо зі сльозами: якими платіжками здивують кожного українця

Перевірте скільки вам заплатять: кому з українців з 1 травня автоматично підвищать пенсії

Її розробили італійці: як виглядав рідкісний ЗАЗ "Таврія" із мотором від відомої іномарки

Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся

Показати ще

Hyser також писав, що фахівці розповіли, які продукти викликають сивину. Від чого варто відмовитися, щоб зберегти природний колір свого волосся на довгі роки?