Експерти попереджають, що незабаром карантин у країні можуть істотно посилити.

Так, багато експертів відзначають, що останнім часом в Україні відзначається різке зростання захворюваності на фон поширення коронавірусної інфекції. Якщо і далі ситуація складатиметься таким чином, то країна знову покине "зелену зону". А це говорить про те, що в багатьох регіонах можуть посилити правила карантину і знову закрити громадські заклади.

Експерти відзначили, що два дні поспіль не виконується умова "зеленого" рівня епідемічної небезпеки.

"У разі невиконання такої умови протягом ще одного дня Національна комісія з питань ТЕБ і НС може прийняти рішення про вихід України з "зеленої" зони. Це означає, що регіони будуть розподілені за рівнем епідемічної небезпеки, відповідно до яких будуть посилені обмеження", - попереджають в прогнозі.

Навантаження на медичну систему невпинно продовжує зростати. Але поки ситуація знаходиться під повним контролем. Але це тільки поки. Тому що в будь-який момент кількість хворих може різко піти в гору.

Добова смертність в Україні також почала зростати і в середньому становить 38 випадків - зростання майже вполовину порівняно з минулим тижнем.

Популярні новини зараз

Її розробили італійці: як виглядав рідкісний ЗАЗ "Таврія" із мотором від відомої іномарки

Після такого вас розцілує вся родина: рецепт "ледачого" плову в рукаві з курячими стегнами

Не всі про це знають: чому у деяких селах намагаються не висаджувати калину біля будинку

Вся підготовка - це 5 годин на полігоні, а потім - у пекло на фронт: історія українського воїна, який зник безвісти

Показати ще

Тому багато регіонів вже зараз починають вживати заходів щодо того, щоб бути готовими до посилення заходів. Адже це дуже важливо на сьогодні. Якщо заздалегідь не підготуватися, то можуть початися серйозні проблеми. Як це було під час перших локдаунів, коли люди просто не були до цього готові і це призвело до паніки.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали вакцину, яку визнають всі країни світу.

Також писали, що у Києві вже попередили про посилення карантинних заходів та перевірки.

Нагадаємо, що українці незабаром зможуть отримати ліки від ковіда.