Українцям розповіли, чи буде необхідність робити третю дозу вакцини.

В Україні триває активна фаза вакцинації. Зараз по всій території країни працюють масові пункти вакцинації, де кожен може отримати щеплення. Головне, щоб людині виповнилося 18 років і у нього був при собі паспорт. Але поки про третю дозу ніхто не говорить. Тому що багато українців не зробили ще другу. А хтось взагалі відмовляється робити щеплення. Хоча багато інших країн розглядають варіант введення третьої дози препарату від ковід.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він заявив про те, що поки немає ніяких планів щодо введення бустерної дози вакцини.

"Минулого тижня національно-технічна група експертів розглядала введення додаткової дози вакцини. Вводити її поки не рекомендує Міністерство охорони здоров'я", - сказав санлікар.

Він також підтвердив той факт, що українці не поспішають вводити навіть першу дозу вакцини, ігноруючи важливість цього. Адже кожен день кількість нових випадків зараження збільшується на тисячі. І така тенденція лякає дуже багатьох. Лікарні вже практично всі переповнені.

Популярні новини зараз

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Його називають "вечерю польського пана": рецепт капусти з фаршем, тушкованою на сковорідці

Показати ще

Кузін заявив, що на сьогодні кожен день вакцину отримують близько 120 тисяч українців. Але цього вкрай недостатньо, щоб побороти пандемію. Пункти масової вакцинації можуть здійснювати в два рази більше вакцинацій. На це є всі потужності і сили лікарів. Але самі українці не хочуть цього робити. Мало хто записується на вакцинацію.

"МОЗ працює над розгортанням інфраструктури, щоб вона була максимально зручна. Темпи треба нарощувати, - заявив Ігор Кузін.

До слова, багато людей просто не можуть доїхати до пунктів вакцинації і треба вирішувати це питання.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, куди їх не пустять без ковід-сертифіката.

Також писали, що в уряді розповіли, як каратиму за підроблені ковід-сертифікати.

Нагадаємо, що у МОЗ розповіли про пік карантину.